Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Bartók Eszter rögös útjai

Bartók Esztert a Megasztárban szerette meg az ország elefántos dalával. Azóta nagy utat járt be, külsőben megújult, és most éppen szakdolgozatot ír.

Bartók Eszter mostanában nagyon elfoglalt, szakdolgozatot ír. Angol szakon végez az idén.

– A dolgozat témája természetesen mi is lehetne más, mint a zene, hiszen az egész életem a zene körül forog, így hát az angol nyelv és a zene kapcsolatát kutattam a szakdolgozatom megírása során
– mondta az énekesnő. Legújabb lemezének címe Mosolyméretek.

Megkérdeztük: ha egy tízes skálán kellene pontozni, mekkorának gondolja a saját mosolyát?

– A Mosolyméretek címet éppen azért választottam, mert számomra ebbe rengetegféle és -fajta mosoly fér. Ebben, ahogyan a lemezeim összes dalában, a kisebb-nagyobb és a lefelé görbülő mosolyom is ott van. De valahol legbelül örök mosoly él bennem azért, mert azt csinálhatom, amit a leginkább szeretek, a zenélést.

Eszter alapvetően optimistának tartja magát, azt vallja, hogy a nehéz pillanatokon kellő derűvel és energiával hamar felülkerekedhet az ember. Az élet apró örömei nagyon fontosak számára, és az, hogy a szerettei mellette vannak és egészségesek. Ezekből táplálkozik, ez rengeteg erőt és ihletet ad a mindennapokhoz és a munkájához, a zeneszerzéshez.

Eszter nem másnak, önmagának akar megfelelni. Mint mondja: magasra teszi a lécet, nagyon maximalista.
Eszter nem másnak, önmagának akar megfelelni. Mint mondja: magasra teszi a lécet, nagyon maximalista.

Marionett című dalának videoklipjében szinte rá sem lehet ismerni Bartók Eszterre – az új imidzsén sokan meglepődtek. – Sokszor kapok különféle visszajelzéseket az imidzsre vonatkozóan, amikor kijön egy-egy klip.

Nagyon határozott elképzeléseim vannak a klip tartalmát, stílusát és sokszor a ruháimat illetően. Szinte mindig kész ötlettel szoktam előállni a forgatásoknál, amit aztán a profi stábbal megbeszélünk, kipróbáljuk megfelelő fényeknél kamera előtt, hogy mennyire működik, és így születik a végeredmény – avat be a kulisszatitkokba az énekesnő. – A Marionett alapvetően arról szól, hogy nem vagyok marionettbáb: a saját utamat járom a zenében, és maradok az, aki mindig is voltam. Éppen ezért egy teljesen egyszerű hátterű, letisztult, de nagyon is nőies világot képzeltem el ehhez a kliphez. Lippich Tamás rendezővel és a Repülnek a gondok című klipemben is látható táncosokkal egy szerintem a dal hangulatához nagyon is igazodó klipet készítettünk.


Bartók Eszter manapság nem szerepel a bulvárlapok címlapján, pedig annak idején a Megasztár után Caramellel való kapcsolatát egy ország követhette nyomon az újságok hasábjain. Eszter azt mondja: bizonyos fokig védi a magánéletét, mert szeretné, ha a zenéje, a munkája révén ismernék az emberek. Ha bárki kíváncsi az életére, a legbelső titkaira, a válaszokat a dalaiban találja meg: azokban maximálisan kiadja magát. A TV2 tehetségkutatója után most már önálló úton jár, folyamatosan alkot: zenét és szöveget ír. Ezeken a szerzeményeken keresztül próbálja közvetíteni a gondolatait a közönsége felé. Eszter szerint ez az út meglehetősen rögös, viszont nem tudná az életét másként elképzelni. A műsorba is azért jelentkezett annak idején, hogy visszajelzést kapjon a dalairól.

– Nagyon nagy boldogság számomra, hogy már a harmadik szerzői lemezem jelenhetett meg, és hogy az emberek és a kiadóm szeretetükkel támogatnak. A rajongóimtól mind a mai napig rengeteg kedves és sokféle ajándékot kapok. Leírhatatlanul jó érzés ez. Öt éve működik egy rajongói klub, a Bebek (Bartók Eszter Baráti Kör). Mindenhová elkísérnek, és nagyon hálás vagyok nekik. A honlapomat is ők üzemeltetik.


Akusztikus

Bartók Eszternek az akusztikus koncert azt az élményt hozza vissza, ahogyan megszületnek a dalai gitáron, ezért nagyon közel áll a szívéhez ez a hangzás. Nemrég egy nagy álma vált valóra azzal, hogy felkérte az MR2 Petőfi rádió, hogy szerepeljen zenekarával az Akusztik című műsorban. Az egyórás akusztikus koncerten kizárólag Eszter saját szerzeményeit adták elő és rögzítették.

Olvasóink írták

 • 6. qkrisz 2010. április 21. 15:16
  „Nos, zenészfüllel megkérdőjelezem a minőségi jelzőt. Lehet, hogy trendi, felkapott (bár kétlem), lehet, hogy rétegzene, de minőséginek én egész mást neveznék. Rúzsa Magdi más téma, ő tényleg jó (abban az egy irányzatban). De Caramelt, meg a Tóth lányokat Bartók Eszterrel egyetemben - szerintem el kell felejteni. Sajnálatos, hogy ma ezt veszik ez emberek. Erre vezet, hogy gyakorlatilag nincs zeneoktatás az iskolákban. Igaz, ízlést tanulni is nehéz, ha nem született az emberrel és ez nem csak a zenei ízlésre igaz.”
 • 5. Csajsziland 2010. április 21. 09:29
  „Bizony, hogy vannak számai! Nem is akármilyenek.
  Nem egy Beyoncé vagy egy vetkőzős botrányhős, de minőségi zenéje van, egy szűk, igényes rétegnek.
  Lehet szeretni és nem szeretni, de leszólni semmiképp.
  Az utóbbi idők legnagyobb felfedezettjei közé tartozik akárcsak Caramel, Rúzsa Magdi, vagy a Tóth-lányok. Mindenképp jót tesz a magyar zenének az új arcok és stílusok megjelenése, mert a Baby Sisters meg a Shy Guys, a Bizö Boys meg mittudomén még kik csúnyán lebőgtek, Kozsóval együtt. Szerintem ezek voltak inkább semmitmondóak, feljthető és gagyik.
  De izlések és pofonok.”
 • 4. qkrisz 2010. április 20. 09:01
  „Vannak számai... de minek?! Felejthető, semmitmondó gagyi, zeneileg nulla... Szeretném cenzúráztatni a zeneipart!!!!!!”
 • 3. igazmondó 2010. április 20. 07:54
  „Olyan a feje ennek a leánynak, mint mikor egy gumibabának félig benyomjuk a fejét az orránál.
  Ijesztően ronda.”
 • 2. meteor* 2010. április 19. 19:54
  „Pont olyan semmitmondo a neved, mint az, hogy vannak szamaid!
  Egyaltalan vannak neked szamaid...?”
 • 1. Mankapunka 2010. április 19. 12:57
  „Jó!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demjén Rózsit a győri kórházba vitték

Félbeszakadt Demjén Ferenc koncertje, akit a győri kórházba szállítottak. Rózsi ötven perc után a… Tovább olvasom