Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Bartók Eszter: a zene a mindene

Mivel töltötte gyermekkorát az énekesnő, dalszövegíró Bartók Eszter? Erről kérdeztük a ma is sikeres exmegasztárost, aki nem titkolta: verseket írt, a kis Vuk és a Kockás fülű nyúl vezette nála a mesehőstoplistát és hogy a gyerekszobája falára szülei meglepetésként Jancsit és Juliskát festették fel.


Eleven, mozgékony, de jó lelkű gyerek voltam – vallja Bartók Eszter, amikor gyermekkoráról faggatjuk, majd hozzáteszi: ˝Állandóan szaladgáltam. A szüleim szerint az ebédet is úgy ettem, hogy közben néhány kört futottam az asztal körül, énekelve.˝ Ha már gyerekkor, akkor a kedvenc mesehősökről is megkérdezzük.

– Nagyon szerettem a kis Vukot, a Kockás fülű nyulat vagy Baba jagát, az első mozgófilmünket, amit anyukám a falra vetített, kis vetítőgéppel – vallja az egykori kedvencekről. Édesanyja sokat mesélt neki, de apukája is nagy mókamester volt.

– Egyszer egy hétig nagymamáméknál nyaraltunk, és a szüleim ez idő alatt Jancsit és Juliskát festettek a szobánk falára. Emlékszem, annyira megbabonázott a jól sikerült rajz engem és a tesómat, hogy napokig nem tudtunk aludni, csak néztük a falat. Anyukám azt mondja, rendkívüli érzékkel sikerült mindig a leghosszabb mesét kiválasztanunk a bátyámmal, és sokszor volt, hogy a végére annyira élveztük a történetet, hogy teljesen fölébredtünk.


Eszter egy kis faluban nőtt fel, szabadidejét a közös játékok töltötték ki.

– A testvéremmel az egyik nagy mániánk az volt, hogy gondolatban kettéosztottuk a szobánkat. Az ő térfele volt katonaország, az enyém babaország, és egész nap képesek voltunk ebben a szerepben ügyködni. Gyűléseket tartottunk egymás játékaival, versenyeket szerveztünk. Ezért imádom például a Toy Story című filmet, mert pont olyan, mintha megelevenedne benne a gyerekkorom egy időszaka.

Eszter általános iskolásként az órák után biciklire ült és az egész napot a barátaival együtt töltötte. Sokat sétáltak a Tisza-parton, közben gondolatban folyton ˝megváltották˝ a világot, beszélgettek, tollasoztak, énekeltek, és persze folyton szerelmesek voltak. Aztán nagyobbacskaként gyakran elvonult arra a ˝gondolkodószigetre˝, amely a család udvarán, a szilvafák mögött volt. Ott írt verseket, akár napokig.

Énekesi tehetsége nagyon korán megmutatkozott: négyévesen már színpadon állt, szólóban pedig népdalokat énekelt a helyi népdalkörben, amit édesanyja vezetett. Eszter édesapja is muzsikált, gitározott és énekelt, így nem kellett sok idő hozzá, hogy kiderüljön, kislányának is a zene a mindene.

Olvasóink írták

  • 1. astra1 2010. november 03. 19:55
    „Világsztár mindjárt nem..?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

185 karátos gyémántot találtak Lesothóban

Egy 185 karátos gyémántot találtak a dél-afrikai Lesothói Királyság egyik bányájában.
Tovább olvasom