Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Bármikor nekünk csapódhat egy aszteroida?

Azonnal szükség van egy védelmi rendszer kiépítésére a Földet veszélyeztető, hatalmas aszteroidák ellen - figyelmeztetett az űrkutatók egyik szervezete. Évente csaknem ezer égitest veszélyezteti az emberiséget. Szerintük tenni kell valamit, ha nem akarunk úgy járni, mint a dinoszauruszok.
Évente ötszáz és ezer közt van a nagyobb, a Föld útját keresztező aszteroidák száma, és bármelyikük globális katasztrófát okozhat - figyelmeztetnek olyan szakértők, akik szerint minél gyorsabban ki kellene építeni egy védelmi rendszert.

Az Űrkutatók Szervezete az ENSZ vezetőinek bécsi konferenciáján mutatta be jelentését. A szervezet 34 ország 320 olyan szakértőjét tömöríti, akik már jártak az űrben.

A bolygónk körül keringő hatezer kozmikus objektumból ezernek százötven kilométeres átmérője van, ami annyit tesz, nagyobb katasztrófát okozhatnak a Föld felszínén, tüzeket és cunamit okozhatnak, pusztításuk nyomában pedig éhínség járhat.

A kutatás szerint az említett, minél hamarabb felállítandó védelmi rendszernek az ENSZ égisze alatt kellene működnie azért, mert ugyan akár 15 évre is előre lehet jelezni egy várható ütközést, egy közeledő aszteroida elterelése nemzetközi összefogást igényel.

Az ENSZ vonatkozó bizottsága jövő nyári ülésén foglalkozik majd a kérdéssel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha nővel nem hirdethet, hirdessen kutyával!

Kutyákon hirdet egy novoszibirszki cég: méretre varr téli kezeslábasokat a jelentkező gazdák… Tovább olvasom