Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Barackfa - hallgassa meg az Összetartozás dalát!

Bársony Bálint és Gergely Éva Barackfa című szerzeménye lesz a nemzeti összetartozás napjának zeneszáma, azaz az Összetartozás dala; a szerdán Budapesten bemutatott dalhoz a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a június 4-i nemzeti emléknapon közös éneklést is szervez.
A 2010 óta megünnepelt nemzeti összetartozás napja egy fájdalmas történelmi pillanatra, a trianoni döntésre emlékezik, mégis pozitív üzenetet kíván hordozni - idézte fel a dal videoklipjének bemutatóján a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Balatoni Mónika elmondta, sokan még nem tudják, miről szól az emléknap, az összefogás igénye azonban mindenkiben él, így született az ötlet, hogy az idei évforduló üzenetét az Összetartozás dala is erősítse.

A tárca választása Bársony Bálint és Gergely Éva Barackfa című zeneszámára esett, amelyet a szerzők Antal Timivel, Baricz Gergővel, Bencsik Tamarával, Csizmadia Annával, Kállay Saunders Andrással, valamint az MR Énekkarral együtt vettek fel. A dal szövege és kottája, valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közreműködésével felvett videoklipje szerdától letölthető a http://nemzetiosszetartozas.kormany.hu honlapról is.   
   

Balatoni Mónika közölte: a klipet a nemzeti összetartozás napján sugározzák majd a közszolgálati médiumok csatornái, majd 18 órakor a Parlament kupolacsarnokában a Szentegyházi Gyermekkórus és a művészek, Szabadkán pedig a zuglói Szent István Király Zenekar kórusának előadásában csendül fel a zeneszám.

A KIM célja, hogy a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyarok egy pillanatra ugyanazt az élményt éljék át, ezért a tárca mindenkit arra buzdít, hogy ekkor közösen énekeljék az Összetartozás dalát, készítsenek róla felvételt, és töltsék fel azt "a legismertebb videomegosztó portálra".

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. DON 2013. május 26. 21:12
  „25. pancser 2013.05.26. 09:07
  Helyes a felfogásod. Ugyanakkor nem árt felkészültnek lenni, ha az embert szándékosan akarják félrevezetni a témával kapcsolatban.”
 • 25. pancser 2013. május 26. 09:07
  „Nem vagyok strucc, az egész Trianon dolgot a történelem természetes menetének fogom fel, amely a történelem sodrásában éppen úgy elfér, mint bármilyen más esemény. Se fájdalom, sem öröm nem mozgatja az érzelmeimet, csak akkor, ha egyesek ezzel megpróbálnak visszaélni. Igen el kell menni a szlovákok nemzeti ünnepére, a románokéra is, ezzel bizonyítani azt, hogy nem vagyunk fenekedő nemzet, hanem megértő nép.”
 • 24. DON 2013. május 24. 01:00
  „13. pancser 2013.05.23. 09:36 és 12. öröksoproni 2013.05.23. 09:01
  Erről beszélek: az össznemzeti önsajnálatból kikeveredni azért nem tudunk, mert ez a téma még mindig sokakat képes választásokon a kívánt irányba elmozdítani. Sőt, a mélysötét magyar demagógia jobbik pártja ki is sajátította magának, s válogatott hatökrök értekeznek róla mindenféle előképzettség nélkül - hacsak a kazánfűtő kisdoktorit nem vesszük annak. Trianont nem lehet elintézni két mondattal, főleg nem olyanokkal, hogy a széthúzás miatt volt, meg azért, mert a kisebbségek hazavágytak. Böszme szintre degradálódott ugyan, de azt azért ismerjük el, hogy szlovák állam soha nem létezett azelőtt, Masaryk és Benes nagy cseh birodalmának megvalósíthatósága érdekében egy kis népcsoportot hirtelen államalkotó nemzetté avattak, átvágtak, majd szépen félre is dobtak.
  Imádom, amikor félinformációk alapján alkotnak emberek véleményt ebben a témakörben, vagy éppen a Kárpátia koncerten pótolják hiányosságaikat, s kínai mellényükben Márai könyvekkel vészelik át a XXI. századot.”
 • 23. DON 2013. május 24. 00:51
  „10. pancser 2013.05.23. 08:24
  Juhász szavait idézném neked: "Nem kell beszélni róla sohasem, De mindig, mindig gondoljunk reá." Nem a struccpolitika a megoldás. Ha félsz a dologtól, mert nem érted, olvass utána. Ez már csak azért is fontos, mert sok a hülye, aki azt hiszi magáról, hogy elolvasva egy-két önjelölt tudósfattyat, mindent tud erről. Nehéz anyag, évek kellenek hozzá, de hidd el, megéri.”
 • 22. pancser 2013. május 23. 23:31
  „21. oxana 2013.05.23. 19:43
  Jiscso razik, jiscso raz........ Ez a volgai hajóvontatók dala, nincsen benn semmi rossz, Rjepin meg is festette a nyomorult emberek szenvedését!”
 • 21. oxana 2013. május 23. 19:43
  „15. 00044

  Nem isso ráz! Isten mentsen meg töle, borsódzik a hátam.”
 • 20. magyarbal 2013. május 23. 17:16
  „A témában a minap más zenei alkotás is megjelent: http://www.youtube.com/watch?v=9Lv4jdSmX3Q (Quimby - Kivándorló Blues) Aztán mindenki döntse el, hogy melyik jobb! ... Talán nem csoda, hogy orbán miatt kétszer annyian hagyták el az országot, mint 56 miatt.”
 • 19. magyarbal 2013. május 23. 16:56
  „Én is álmodtam egy barackfáról. A terméséből otthon pálinkát akartam főzni, de kivágta egy azeri baltás. Pedig a kövér fölhúzhatott volna rá valakit, ahogy az akasztott lóg, akkor összeérhetett volna a talpunk, amikor én feldobom.”
 • 18. Mankapunka 2013. május 23. 16:01
  „Mi ez a nemzeti gyászos hangulat gyerekek, ennyire fussa már csak?”
 • 17. szabadságharcos 2013. május 23. 14:24
  „Mennyi állami pénzt is öltek ebbe a retekbe??”
 • 16. kerteszb 2013. május 23. 14:15
  „Remélem a kis akarnok szülinapjára is lesz egy kötelezően előadandó dal, hogy versről ne is beszéljek.”
 • 15. 00044 2013. május 23. 12:15
  „A párttal, a néppel egy az utunk,
  A jelszavunk: Munka és Béke,
  Mi kommunicsta ifjak induluunk,
  Mert bennünk apáiink reménye.

  Vörös zázlót, len-lengetijaszél
  A csaták bíbor hajnaláááán,
  Mi kommunicska ......

  Isso ráz, kérem.”
 • 14. sineiraetstudio 2013. május 23. 09:49
  „Az ember azt gondolná, hogy már nincs tovább, kifogytak a hülyeségekből. Aztán íme: megírták a NEMZETI összetartozás dalát. Ismét kezdődik a mozgalmi dalok ideje, csak most fideszék szája íze szerint . Mit ne mondjak! Ennél a " Mint a mókus fenn a fán"" vagy a többi nagy átkosban keletkezett induló sokkal színvonalasabb volt. Ennek a dalnak értelmetlen, magyartalan, nevetséges szövege van. Magyarázza meg valaki, mit jelenthet az,hogy " talpaink egymésra lépnek".A dallama egyenesen "elbűvölő"! Irtó magas zenei képzettség kellhetett ennek a megkomponálásához. Az államtitkár úr felesége énekeli ezt a dalt, melyhez 4milliós állami támogatást kaptak a mi adóforintjainkból. Neki mindenesetre beindították a karrierjét. Most is igaz az a mondás: Van az a pénz, amiért korpás a hajam.”
 • 13. pancser 2013. május 23. 09:36
  „12. öröksoproni 2013.05.23. 09:01
  Nagyjából egyetértünk! Akkor nem a nemzet húzott szét, hanem az ország 50%-ot kitevő nem magyar népei kihasználták a lehetőséget, hogy csatlakozzanak a rokonnyelvű nemzetekhez! Ebben egyet kell, hogy értsünk velük! Ha Magyarország nagyvonalúan ezt tudomásul veszi és nem öltözik gyászba, hogy Túrócszentmárton(Martin) nem tartozik ide hanem gratulál a tiszta szlovák városnak és sikeres jövőt kíván, egész másként alakul az ország sorsa, hangulata anyagi helyzete.”
 • 12. öröksoproni 2013. május 23. 09:01
  „Generációkat mérgeznek meg ezzel az állandó önsajnálattal, aminek egyenes következménye a kisebbrendűségi érzés, a mártírszerepben való tetszelgés és a vele paradox módon együtt járó "majd mi megmutatjuk, kik vagyunk" ostoba hőzöngése. Ismernünk kell a történelmünket, nem vitás. De őszinte szembenézéssel: Trianon azért is történhetett meg, mert akkor is széthúzott a nemzetünk, mint minden kritikus történelmi pillanatban. Az is sokat mond, hogy a nemzeti ünnepeink tulajdonképpen a kudarcainkról szólnak. Talán augusztus 20. a kivétel, de az meg mesterségesen megtervezett ünnep.”
 • 11. pozdorja 2013. május 23. 08:30
  „Akkor ez most ugye nem a fiatalok és a gyerekek agymosása politikai szándékkal? Mert azt Orbán ki nem állhatja, ahogy a németeknek mondta.”
 • 10. pancser 2013. május 23. 08:24
  „Trianon nem emlegetni kell, hanem elfeledni örökre. Se ünnep se gyász, egyszerűen nincsen, Trianon vesszen ki az agyakból, mindenkiéből! Ez a megoldás, nem az önsajnálat, amihez egyetlen szomszéd nemzet sem mutat együttérzést, nekik a szabadság napja ez. Semmi értelme az egymásnak feszülő indulatoknak. Felejtsük el Trianont!”
 • 9. pacman33 2013. május 23. 06:53
  „http://index.hu/belfold/2013/05/22/allamtitkar-feleseget_futtat_a_kormany_az_osszetartozas-dallal/”
 • 8. DON 2013. május 23. 06:02
  „Trianon emlékének meggyalázása, a magyarság megcsúfolása, merénylet a nemzet és a jóizlés ellen, förtelem.
  A nemzeti együttműködés rendszerhibája, vagy ez a rendszer maga a vírus?
  És mi a fene ez a barackfa meg az egymásra lépegető talpak? Ennek mi köze van a törvénybe iktatott megemlékezésnek? Túl sokat nem matekoltak a dal szövegén, egyszerű, semmitmondó, mint egy ovis farsang forgatókönyve. Mennyibe fáj ez nekünk? Magyarország annyival jobban teljesít, hogy ilyen hülyeségekre szórjuk a pénzt? Vagy a Lipótmező bezárása következtében a kormányba is beszivárogtak az egykori ápoltak? Ez még Kerényi festménygyűjteményét is alulmúlja! És mi ez a sok gyerek? Pedofil kormánytagoknak pünkösdi vásárfia, vagy a marketingos kollégák milliókért csak a régi jól bevált "gyerekkel minden sz@rt el lehet adni" eszközhöz bírtak visszakanyarodni?
  Nem tudom, ki hogy van vele, de egy ilyen nemzeti együttműködésben inkább nem vennék részt. Van ott elég hülye ezek szerint, nem kellek én oda :)

  http://tudd.blog.hu/2013/05/22/az_imbecillis_nemzet_osszetartozasanak_dala”
 • 7. poorman 2013. május 22. 22:31
  „Ezt a trágyát.... :)))
  Erre futotta???
  Baxák meg a nemzeti összetartozást ezek után!!!!!!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helikopterre szálltak a Dél-koreaiak - videó

Bemutatta saját gyártású, ikermotoros helikopterét – a KAI Surion-t - Dél-Korea. Tovább olvasom