Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Bangó Margit ízig-vérig nő

Művészvilág - Bangó Margit Kossuth-díjas előadóművész nem jár testőrökkel, ugyanakkor elkeserítőnek tartja azt a fajta gyűlöletet, amely sok helyen tanyát vert ma e hazában, s érthetetlen módon ismeretlenek családokat irtanak ki, nem tudni, miért.

Nem kell tőle időt kérni, fellépés előtt egyszerűen maga mellé ültet. Csak pár percnyi időnk van a színpadra lépésig, mégis mosolyogva mesél életéről, arról, hogy negyven év múltán mi tartja a pályán. Emellett megsúgja, aktuálisan mi van a családdal, milyen feladatok várnak rá.

Bangó Margit ízig-vérig nő: imádja a konyhát, a szép ruhákat, a finom ételeket, s nem titok, rendszeresen főz, ám most rendszerezte is ebbéli tudományát – szakácskönyvet írt.

– A közönség érzi a kisugárzást, így én is viszontérzem az emberek mérhetetlen tiszteletét és nagy szeretetét – szögezte le az énekes-előadóművész.



˝Elkeserítő, ami a cigányság körül, körülöttünk történik. Mélyen elítélem, hogy ártatlan emberek, gyerekek estek áldozatul a romatámadásoknak, és hiszem, az elkövetők sokszorosan megkapják a büntetésüket nemcsak az igazságszolgáltatás, de az égiek által is.˝


– Fél?
 
– Nem járok testőrökkel, nem is lenne rájuk szükség, mert érzem egy ország szeretetét. Ez a létező legnagyobb erő nemtől, bőrszíntől függetlenül. Persze anyaként, nagymamaként magam is abban bízom, egyszer vége lesz a félelemnek, ennek a rossz hangulatnak.


– Túl van egy súlyos betegségen. Ki vagy mi segített újra színpadra állni, énekelni?

– A szeretet, maga az agapé, s ez egyenlő Krisztussal – a hitbe kapaszkodva volt erőm kigyógyulni a rákból. Amikor kimegyek a színpadra, elfelejtek minden bánatot, betegséget, és ebben két komoly segítőm van velem: lányom, Mária és Rigó Jancsi, az a szlovák–magyar cigány fiú, akivel az új lemezemet is együtt készítettük. Fantasztikus tehetség, nagy jövő áll előtte.


Bangó Margit nyolcgyerekes családban nőtt fel, így természetes volt, hogy naponta főztek otthon, s ez ma sincs másként. A tévés-főzős műsor így aztán semmiféle kihívást nem jelentett az énekesnek. Elárulta: a szakácskönyvben természetesen benne lesz az egyik kedvenc étele, annak leírása: a csípős-lecsós nokedli rántott hússal...

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. BLA 2009. augusztus 14. 15:07
  „miert durva az, hogy a ciganyokat nem a boruk szine miatt utaljuk, hanem a cselekedeteik es viselkedesuk miatt?!”
 • 22. RedMax 2009. augusztus 14. 11:27
  „18. Lolita! Notredamuszt biztos... Tudod kedves a Notre Dame az Párizsban van. Akire te gondolsz az Nostradamus.”
 • 21. Baradlay 2009. augusztus 14. 06:22
  „Mirol beszel a cigany "Juliska"??????”
 • 20. jimmyconway 2009. augusztus 13. 23:45
  „"- Fél?"
  jajj annyira imádom ezt a kérdés.mitől félne?hogy kinyírják?mert én nem félek amikor 5 cigány elmegy előttem kocsival és végig engem néznek? persze az nem érdekel senkit.a magyar embert le kell szarni.no nem baj majd jövőre a választásokkor ha a Jobbik bekerül a Parlamentbe.bár aztán lehet hogy semmit sem tudnak majd tenni a többi párttal szemben mert azok leszavazzák őket.na mindegy meglátjuk mi lesz addig is szebb jövőt!”
 • 19. BLA 2009. augusztus 13. 23:21
  „moderálva durva”
 • 18. lolita 2009. augusztus 13. 23:20
  „BLA! Notredamuszt nagyon nehez megerteni,megfejteni ,nem egyszerü olvasmany.”
 • 17. soproniarc 2009. augusztus 13. 23:14
  „Megint ez a romatámadás dolog... nevetséges, komolyan mondom szánalmas, meg egyben már gusztustalan, hogy képesek odamenni egy roma "celebhez" és elég rossz eleve, hogy a kisalfold.hu-n kell olvasni a történetét, de mi a téma? Mint mindig a romatámadás... szánalmas... ennek így nem lesz jó vége... a kommentekből is ítélve, sőt már az egész ország lassan azt mutatja, hogy senki nem sajnálja őket... Mindig a sajnálatból, segítségekből, meg segélyekből éltek... nagyon úgy néz ki, hogy lassacskán ennek vége... akkor lesz itt szép világ..”
 • 16. BLA 2009. augusztus 13. 22:55
  „moderálva durva”
 • 15. lolita 2009. augusztus 13. 22:43
  „Hat nem csodalkoznak azon ha fellazadnank ellenük,bizony mondom elvagyunk taposva,Allamvezetökre nem szamithatunk,rendörseg nem minket ved,hova jutott ez az orszag?”
 • 14. osztógép 2009. augusztus 13. 21:40
  „moderálva”
 • 13. mauz 2009. augusztus 13. 21:29
  „11. Szilágyi_Zsolt! Ott a pont :)”
 • 12. Szilágyi_Zsolt 2009. augusztus 13. 21:12
  „Még annyit, hogy ha én egy olyan, általánosan ismert, és relatíve a jobbik fajtából való cigány volnék, mint Bangó Margit, inkább minden erőmmel azon fáradoznék, hogy a lehető legtöbb fórumon hangoztassam: a cigányok egyetlen útja a felemelkedés és a beilleszkedés felé a tanulás, a munka és az európai jellegű szocializálódás. Egyéb járható út nincs, a középkor ugyanis már elmúlt, és ami egyszer elmúlt, azt nem lehet visszahozni, hiába erőlködünk. De ez a vén csatahajó csak fújja a hivatalos és polkorrekt ballib dumát, amivel viszont nemhogy használ, de egyenesen árt a cigányságnak.”
 • 11. Szilágyi_Zsolt 2009. augusztus 13. 21:09
  „Na, ez a cím most a hidegrázást hozta rám... ha mindenki, aki úgymond "ízig-vérig nő", olyan lenne, mint Bangó "Éljen Gyurcsány Ferenc, a Magyar Népköztársaság miniszterelnöke!" Margit, hát inkább újraértelmezném a férfi homoszexualitással kapcsolatos álláspontomat. :)”
 • 10. bodor 2009. augusztus 13. 20:29
  „Pontosan erről van szó,miből godolják, hogy magyar az elkövető,akár milyen vagány is lennék, én még a közelükbe sem merészkednék.Egy esetben világos nappal, megmentettem, egy 9 éves néger kisfiut 3- 4 suhanctól ,akik csak úgy cigány virtusból ,ki akarták nyirni.Szerencsére skerült kereket oldania, mig én szóval tartottam a fiukat,sokan látták az ablakból az esetet, de senki nem mert segíteni/.A puposteve sem felejti, ha gazdája megbünteti, akkor adja visssza amikor nem is számit rá.Két hónap mulva, csak úgy beverték az orromat,ezek állatok nem felejtettek el.”
 • 9. gall 2009. augusztus 13. 19:41
  „és ez a dagadt-vén cigányasszony,aki gyurcsány óbégatója volt a választáskor,miért nembeszél a cigánybűnőzésről,a fémlopásokról,arról,hogy miért állnak a cigánylányok az út mentén???? mert ugye a tisztesség a legnagyobb dolog náluk,ahogy bódiguszti is szokta mindig mondani,,,hát olyankor mindig behányok...szégyen gyalázat,dolgozni kéne,nem nyafogni!!!”
 • 8. Ruffneck 2009. augusztus 13. 18:50
  „Majd ha mindegyik cigány normálisan dolgozik és próbál a normálisan élni akkor talán rend lesz ebben az országban . DE amíg szemétkednek- lopnak- csalnak- hazudnak és a fehér ember pénzéből élnek addig van miért is félniük, látszik hogy vannak akik nem félnek cselekedni ....JA ÉS TISZTELET A KIVÉTELNEK MERT VAN OLYAN CIGÁNY CSALÁD AMELYIK BEILLESZKEDETT MÁR A "CIVILIZÁCIÓBA".”
 • 7. tati 2009. augusztus 13. 18:38
  „AGENT!
  köszi,megtetted helyettem a bemásolást...
  persze én az egész idézetet beillesztettem volna!
  Ez ! a szomorú valóság, Győrött már évek óta megy.
  Csak a példa kedvéért:
  -a RÉVAI iskola előtti téren fényes nappal rugdostak agyon cigók egy srácot,aki rájuk se nézett...
  csak az volt a bűne,hogy az "akarsz verekedni? kérdésre "nemmel válaszolt.
  úgy 5-6 dakota lehetett.
  micsoda merész tett!!!!”
 • 6. Freddy01 2009. augusztus 13. 18:19
  „" Rigó Jancsi, az a szlovák-magyar cigány fiú,"
  Az biztosan...”
 • 5. BsBe 2009. augusztus 13. 18:14
  „A hírhedt televíziós - főzős, stb - műsorig még csak-csak hallgattam, de legalábbis nem kapcsoltam ki a rádiót,.
  Ma már a véleményem, egy ostoba, beképzelt liba, aki azt élvezi, hogy másokat megalázhat. Félreértés ne essék soha nem szerettem Rubint Rékát, sem Norbit, de ha velem viselkedett volna olyan otrombán szemközt verem”
 • 4. koborlo 2009. augusztus 13. 17:50
  „moderálva”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomoz a rendőrség a Pécsi Temetkezési Vállalatnál

Nyomozást indított a rendőrség a Pécsi Temetkezési Vállalatnál feltételezett visszaélések ügyében -… Tovább olvasom