Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Az X-Faktor sztárjai avatták fel a versenyzongorát

3 millió forint értékű versenyzongorát adományozott a Bergmann Könyvelő Iroda és a Magyar Vöröskereszt a vörösiszap sújtotta devecseri zeneiskola diákjainak.


Több mint 3 millió forint értékű versenyzongorát kaptak a vörösiszap sújtotta devecseri zeneiskola diákjai. A hónapok óta hiányzó hangszer pótlása a Bergmann Könyvelő Iroda ügyfeleinek és munkatársainak adományából, a Magyar Vöröskereszt segítségével valósult meg.

A devecseri zeneiskola diákjai a tavalyi vörösiszap-katasztrófa következtében elveszítették hangszereik nagy részét, így veszélybe került az oktatás az intézményben. A diákoknak egy versenyzongorára volt a legnagyobb szükségük. A hónapok óta hiányzó hangszert hétfőn adta át Bergmann Péter, Bergmann Könyvelő Iroda Kft. tulajdonos, ügyvezető igazgatója és Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke az iskola diákjai számára. A versenyzongorát, ünnepélyes keretek között Nyári Károly zongoraművész, énekes és az X-Faktorból jól ismert lányai: Nyári Aliz és Nyári Edit előadásával avatták fel. A művészek karitatív alapon vállalták a fellépést.2010. november 13-án ünnepelte a Bergmann Könyvelő Iroda megalapításának 20. évfordulóját. A jubileumi ünnepségen részt vevő ügyfelek és munkatársak 3,2 millió forintot gyűjtöttek össze, ebből az összegből vásárolta meg a Magyar Vöröskereszt az iskola számára szükséges versenyzongorát. Az eseményen részt vettek a zeneiskola diákjai is, akik már nagyon várták, hogy birtokukba vehessék a hónapok óta hiányzó új hangszert.Közel 400 millió forint érkezett a Magyar Vöröskereszt vörösiszap-katasztrófaszámlájára, ebből 206 millió forint a 1749-es segélyvonal segítségével gyűlt össze. A beérkezett adományok több mint felét már felhasználta a szervezet.A Magyar Vöröskereszt a katasztrófa kezdete óta a helyszínen tartózkodik és segíti a rászorulókat. A segélyszervezet A hazai legnagyobb humanitárius szervezet a segélyezés első ütemében élelmiszercsomagokat, tisztító-és tisztálkodási szereket, a védekezéshez szükséges eszközöket valamint ruhákat biztosította a rászorulók számára.


A Magyar Vöröskereszt Veszprém megyei segélyműveletének egyik fő eleme az ingóságok pótlása. Az idén 130 éves Magyar Vöröskereszt több mint 1400 háztartási gépet (mosógép, hűtőgép, gáztűzhely, mikro, porszívó, robotgép, kávéfőző), 285 db televíziót juttatott el a károsult családoknak, a devecseri betegellátást pedig 8 millió forint értékben defibrillátorral ellátott EKG berendezéssel segítette. 100 család számára tűzifát is osztott a szervezet. Magyar Vöröskereszt jelenleg 11 vörösiszap-károsult család ingatlanvásárlását segíti. A tervek szerint ez a szám bővül majd.

A Magyar Vöröskereszt önkéntesei és munkatársai szoros együttműködésben dolgoznak a helyi önkormányzatokkal, így a megfelelő módon és gyorsan tudunk reagálni a felmerült igényekre. Az idén 130 éves Magyar Vöröskereszt a vörösiszap-károsultak mellett továbbra is segíti az árvízkárosultakat is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tudják, mit akar a fogyasztó

A magyar internetezők több mint hattizede gondolja úgy, hogy túl sok érdektelen reklámajánlatot kap… Tovább olvasom