Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Az új lakó leragasztotta Radnóti Miklós névtábláját

Huszonnyolc tételt árvereztek el a Radnóti házaspár könyveinek aukcióján. A gyűjtők milliókat fizettek a költő által dedikált, ritka példányokért. A páratlan hagyaték szétdarabolódott.

Mint az várható volt, a hagyaték összes darabja gazdára talált. A legmagasabb áron, hétmillió forintért kelt el az 1932-es Szegedi Kis Kalendárium, a költő feleségének írt ajánlásával - írja a borsonline.hu. Kikiáltási ára 400 ezer forint volt. Szintén nagy volt az érdeklődés a Meredek út című verseskötet első kiadása iránt, ami a költő soraival 3,4 millió forintért cserélt gazdát. Török Sophie Sirató című kötetét „Radnóti Fifinek" szóló dedikációval 420 ezer forintnál ütötték le.

A Bors korábban foglalkozott az idén elhunyt Gyarmati Fanni lakásának sorsával. Múzeum biztosan nem lesz benne. A dr. Radnóti Miklós táblát – amit a költő maga rakott ki – leragasztották. A postaládán pedig ott áll a hagyaték gondozójának neve. Ebből sejthető, hogy az irodalomtörténész örökölte a lakást.

Ferencz Győző a Borsnak nem szólalt meg, egy közleményt adott ki, miszerint Radnóti Miklósné maga végrendelkezett úgy, hogy könyvei magángyűjtőkhöz kerüljenek, és lakásából ne legyen múzeum. Annyi bizonyos, hogy a páratlan hagyaték ezzel végleg szétdarabolódott.

Borsonline.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pécsi Ildikó fájdalmas karácsony elé néz

Pécsi Ildikó fia, Csaba és menye, Pártos Csilla harmadik válóperes tárgyalása is kudarcba fulladt. Tovább olvasom