Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Az ügyész visszakozott a Rezesová-ügyben

A közúti ­veszélyeztetés miatt benyújtott fellebbezését visszavonta az elsőfokú ügyész, vagyis a nő nem próbálta leszorítani az útról a Puntót.
Májusban születhet másodfokú döntés a vád szerint négy ember halálát okozó nô ügyében.

Eva Rezesová 2012. augusztus 21-én hátulról belehajtott egy Fiat Puntóba az M3-as autópályán. A balesetben négyen haltak meg.

A nőt 2013 novemberében első fokon hat év fogházbüntetéssel sújtották. A bíró bűnösnek találta ittas gépjárművezetés következtében elkövetett halálos baleset vétségében, ugyanakkor – bűncselekmény hiányában – felmentette a közúti veszélyeztetés vádja alól. Nem találtak ugyanis bizonyítékot arra, hogy Rezesová szándékosan levillogta a Puntót az autópályáról, majd meg akarta leckéztetni a kisebb autó vezetőjét.

A közúti veszélyeztetés vádját egy szemtanú vallomására alapozta az ügyészség.

– Az első fokon eljáró ügyész közvetlenül az ítélet után, szóban, a közúti veszélyeztetés miatt a bűnösség megállapítása és súlyosítás miatt fellebbezett – erősítette meg a Bors információit Novák Péter ügy­véd. – Ennek ellenére február 27-én, az írásos fellebbezésében már visszavonta ezt. Tehát ez alapján a közúti veszélyeztetésben ártatlan Eva Rezesová – mondta a védő.

Ennek ellenére másodfokon – várhatóan – mindkét vádpontot tárgyalni fogja a Budapest Környéki Törvényszék, az ügyben döntő új ügyész ugyanis fenntartja mindkét vádpontban – így a közúti veszélyeztetésben is – a fellebbezését.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A világ minden pontjára sugározna internetet a Facebook

Lézer, műholdak, drónok - pilóta nélküli repülőgépek - és egyéb technológiák révén készül eljuttatni… Tovább olvasom