Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Az ügyeletes amorózó: Nagy Sándor

Nagy Sándor, a budapesti Madách Színház színésze nemrégiben elkezdett prózai vonalon is dolgozni. Ennek nagyon örül, hiszen végre kiszabadulhat egy kicsit az ügyeletes szépfiú szerepéből.

˝Nagy Sándor, a hódító˝ – a női konferansziék nehezen tudják kihagyni a szójátékot. Legutóbb Peller Anna sem tette, amikor bemutatta a közönségnek vendégét, Nagy Sándort, a Madách Színház musicalszínészét egy szegedi gálaesten.

A 30 éves ifjú amorózó 18 éves kora óta a színháznak él, kapott már komikus és drámai szerepeket, de a fiatal szerelmes férfi karakterében igen népszerű. Láthattuk Raoulként hős vőlegényt játszani, amint Az operaház fantomjában megmenti menyasszonyát a sötét fantomtól. De a félelmetes vámpír, gróf Krolock szerepében is epekedik szerelme, a szépséges Sarah után. A színész nemrégiben elkezdett a prózai vonal felé is kacsingatni. Bevallása szerint ennek nagyon örül, inspirálja, hogy végre kibújhat egy kicsit a macsószerepből, s megmutathatja drámai oldalát is.


– A fiatal szerelmes férfi szerepkört az emberre vagy ráakasztják, vagy nem. Annak örülök, hogy lassan kikerülök ebből a skatulyából. A Spamalot című musicalben például négy szerepet is játszom, de a karakterek nem szerelmes fiatalemberek. A Jutalomjátékban alakított fiú sem éppen macsó. A Sors bolondjaiban sem ez a karakter döntő jellemvonása, Jay Morrison sokkal inkább komikus figura és nem szépfiú.

Számomra a humor nagyon fontos az életben, ha hiányzik, akkor semmi sincsen – mondta Nagy Sándor, aki ehhez a való életben is komolyan tartja magát. Bevallása szerint öniróniával is bőven rendelkezik. – Meg kell tanulnia az embernek a saját nyomorúságán is nevetni, nem szabad semmit sem túl komolyan venni, főleg magunkat nem – mondta.


Saját szólólemezén munkálkodik – amelyen feldolgozások és új szerzemények lesznek –, ebben szeretné megmutatni vitalitását, saját stílusát a művész, aki egyébként eredetileg orvosnak készült. Először sebésznek, majd nőgyógyásznak, de a középiskolai évek alatt teljesen véletlenül belecsöppent egy színtársulatba, a Doktorock kisvárdai amatőr társulatába, majd jött a zene és a színház. Tizennyolc évesen felvételt nyert a Toldy Mária Musical Stúdióba, ahol az éneklés mellett már a színészmesterség világába is belekóstolt.

Olvasóink írták

 • 5. buggyant 2010. április 07. 06:12
  „De jó ez a pasi.....”
 • 4. lacim6 2010. április 06. 19:33
  „Nem voltam sehol a hétvégén mert az előtte héten rendesen elrendeztem magam.”
 • 3. lacim6 2010. április 06. 19:32
  „Tankolással kellet kezdenem a napot.”
 • 2. piroskaésabarkasz 2010. április 06. 17:06
  „Ma reggel pulóvert vettem a kabát alá.....”
 • 1. Mankapunka 2010. április 06. 10:05
  „jó volt a hétvégi buli.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szenzációs lelet a filiszteusokról

Nyolc éve Tel-Avivtól délre történelmi szempontból szenzációs leletre bukkantak izraeli kutatók. Tovább olvasom