Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Az okostelefonok éve 2011

Magyarországon a mobilosok mintegy 15 százaléka, több mint 1,5 millió ügyfél használ okostelefont.

A mindentudó készülékek gyorsan terjednek, aminek szakértők szerint az az oka, hogy most találkoztak azok a technikai feltételek és emberi igények, amelyek hosszú távon a digitális szakadék csökkenéséhez vezetnek.

A T-Mobile 2010 év végi adatai szerint tavaly karácsonykor már minden harmadik eladott új készülék ebbe a kategóriába tartozott. A világpiaci trendeket figyelve az elemzők 2011 harmadik negyedévére jósolják az okostelefon-forradalom nemzetközi fordulópontját: várhatóan ekkor már az újonnan vásárolt készülékek 50 százaléka ebbe a kategóriába fog tartozni.Az okosmobil-penetráció növekedésének tempóját látva 2011 az okostelefonok, valamint az ezekhez tartozó applikációk éve lesz. A T-Mobile közleménye idézi Király Istvánt, a Magyar Telekom marketing vezérigazgató-helyettesét, aki úgy véli, az elmúlt évek fontos változása, hogy az információ azonnali megszerzése és az élmények valósidejű megosztása ma már a mindennapok részévé vált. Ehhez pedig az okostelefonok biztosítják a leggyorsabb és egyben legkényelmesebb feltételeket, legyen szó e-mailezésről vagy a közösségi média-jelenlétről. Az közlemény idézi Ságvári Bence szociológust is, aki szerint az okostelefonok jelenthetik az egyik lehetséges megoldást a XXI. század egyik legnagyobb kihívására, mivel elterjedésük nagy szerepet játszhat a digitális szakadék, az információkhoz való hozzáférés egyenlőtlenségeinek csökkentésében.

Azok számára, akik anyagi, vagy más okokból eddig nem használták az internetet, az egyre mérséklődő készülék- és tarifaárak miatt elérhető közelségbe kerül a világháló, és ezzel elindulhatnak egy olyan úton, amelynek során lépésről lépésre csökkenthetik lemaradásukat. Szekértők szerint az emberek közti kommunikációban már most kézzelfogható változást hozott az okostelefonok megjelenése. A Nyíri Kristóf filozófus nevével fémjelzett, tíz éven át tartó kutatás szerint a mobiltelefónia széleskörű elterjedése óriási hatással volt a közösségszerveződésre.

Olvasóink írták

 • 6. Wolfi 2011. január 30. 21:29
  „Igazad van háté...inkább gyüjtögessünk és vadásszunk!”
 • 5. Filtec 2011. január 30. 20:01
  „Messze nem értek egyet Veled.
  GPS, e-mail, böngésző, oktató programok, könyvek, játékok 265 000 alkalmazás van már csak az androidra.
  Windows Mobilra, Apple-re még egyszer ennyi.

  Ezen az elven, minek valakinek egy BMW, Audi? Ha van rá pénze, vegye.
  Elvégre a Suzukival is el lehet menni majdnem bárhova.

  Külföldről meg Skype-on (WiFi kell csak, az meg van a szállodákban már majdnem mindenhol) simán haza lehet szólni. Facebook, Twitter...

  Ez a jövő, ha tetszik, ha nem.”
 • 4. Nebuchadnezzar 2011. január 30. 17:44
  „Sokan vesznek ilyen telót, mert státuszszimbólum, vagy mert menő, valójában a többség ki se használja ezen készülékek előnyeit. Részben mert hülyék hozzá, részben mert drága lenne "folyamatosan" a neten lógni vele. Fővárosiak, illetve akik hozzájuk hasonlóan napi 1-2 órát ingáznak lakhelyük és jól fizető munkahelyük között, azok sokkal inkább ki tudják használni az ilyen készülékekben lévő potenciált, mint akiknek az otthoni PC-jük és a munkahelyi PC-jük 20 percnyire van egymástól.
  Átlagosan napi 5 perc mobil-internetre még az ósdi wap is elegendő volt. 10 centis kijelző elég korlátolt a 21"-os monitorhoz képest, így peszű ember csak szükségmegoldásként használja telefonját netezéshez.”
 • 3. Filtec 2011. január 30. 11:20
  „Re: #1

  Miért is hülyék?”
 • 2. spot 2011. január 30. 09:18
  „legalább a telefon legyen okos......”
 • 1. háté 2011. január 30. 09:11
  „Az okostelefonok éve 2011--ja meg a hülyéké, akik ilyent kitalálnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hím pandák jobban tájékozódnak, mint a nőstények

Jobbak a térbeli tájékozódási képességeik a hím pandáknak, mint nőstény társaiknak. Tovább olvasom