Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Az év legveszélyesebb napja: július 13

Július 13. a legbalesetveszélyesebb napja az évnek - legalábbis Nagy-Britanniában.
Az utóbbi két esztendő statisztikái szerint ekkor sérülnek meg a legtöbben, a legkevesebb baleset pedig január 31-én történik. Az adatok alapján a hónapok közül is júliusban történik a legtöbb személyi sérülés - az évi összes 11 százaléka -, a legkevesebb pedig januárban - mindössze 5 százalék.

A statisztikai elemzést egy személyi sérülések bejelentésére szakosodott jogászcég végezte.

Az év elején egy orvosi tanulmány is foglalkozott a balesetek napi gyakoriságának ingadozásával és arra jutott, hogy a 13-ára eső péntekeken történik a legtöbb. A nyugat-sussexi csapat csak az autóbalesetek statisztikáit elemezte. Észrevétele szerint feltehetően babonás megfontolásból a 13-i péntekeken kevesebb autó van az utakon, mégis jóval több a karambol. Hat olyan pénteket vetettek össze tizenharmadikaiakkal, amelyek hónapok 6. napjára estek. Az előbbieken 65 karambol történt, az utóbbiakon 45, azaz 50 százalékkal több a 13-i napokon.

A tanulmány szerzői hangsúlyozták, hogy a statisztikai minta túl csekély ahhoz, hogy messzemenő következtetéseket engedne - jegyezte meg a The Daily Telegraph.

Olvasóink írták

  • 1. miracle 2012. szeptember 27. 14:49
    „Február 29 sem állhat rosszul.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bőrön élő vírus mulaszthatja el a pattanásokat

A jóindulatú bakteriofágok hatékonyan pusztítják el a pattanások leggyakoribb formáját okozó Propionibacterium acnes baktériumokat. Tovább olvasom