Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Az első fontos döntés: királynőt választottak

Meghozta első fontos döntését a megalakult új német parlament. A képviselők ugyanis megválasztották a Bundestag szépségkirálynőjét.

A Bild értesülése szerint az újdonsült szépségkirálynő a 32 esztendős Agnes Krumwiede, a környezetvédő Zöldek képviselője. Bár ellenzéki, a hírek szerint a nem hivatalos szavazáson a kormánypárti képviselők is rá adták voksukat, valósággal megigézte őket hosszú barna hajával, szép arcával és bájos mosolyával. Emellett pedig különleges művészi képességeivel is, civilben ugyanis zongoraművész, sőt szabadidejében még festészettel is foglalkozik.

Nem véletlen, hogy az újságnak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy a Bundestag elszürkült, és a képviselők között kevés a kultúra tényleges követe. Szavai szerint a politika mellett a zene és a festészet iránti elkötelezettségével "új szelet" kíván meghonosítani.

Agnes Krumwiede 2001 óta tagja a Zöldek pártjának, de most először került be a parlamentbe. Ars poeticája a környezetvédelem mellett a kulturális képzés támogatása, és azt vallja, hogy a gyermekeket fantáziával kell nevelni egy jobb jövő számára.

Az interjúban elismerte, hogy meglehetősen különcnek számít. De úgy vélte, hogy mindez segíthet a Bundestag képviselőinek többségére is jellemző begyepesedett gondolkodás megváltoztatásában.

A német parlament szépségkirálynője még hajadon. A Bild szerint a képviselők - pártállástól függetlenül - alighanem ostromolni fogják őt.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Scarlett Johansson 14 hétig a deszkákon

A Broadway színpadán is láthatják a nézők decembertől Scarlett Johanssont: az amerikai színésznő… Tovább olvasom