Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Az egyedülálló nők helyzetéről tárgyalt az Európai Parlament

Az Európai Parlament Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottsága szerdán tárgyalta Barbara Matera olasz néppárti képviselő jelentéstervezetét az egyedülálló anyák helyzetéről.
Járóka Lívia fideszes EP-képviselő felszólalásában felhívta a figyelmet a tagállami esélyegyenlőségi hivatalok szerepére a gyermeküket egyedül nevelő anyák elleni diszkrimináció megszüntetésének érdekében. A délutáni szakbizottsági szavazáson a képviselők elfogadták Járóka két lényeges módosító indítványát a roma nők foglalkoztatásáról, valamint a diszkriminált közösségek és a szervezett bűnözés kapcsolatáról.

Hozzászólásában Járóka Lívia, a Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottság alelnöke a tagállamokban működő esélyegyenlőségi hivatalok erőteljesebb szerepvállalását sürgette a gyermeküket egyedül nevelő anyák elleni diszkrimináció megszüntetése terén. Szorgalmazta emellett az anyaotthonokban elérhető helyek számának bővítését, valamint az Európai Unióban bevált jó gyakorlatok cseréjét. Utóbbira a néppárti politikus példaként említette azt a több tagállamban is működő kezdeményezést, melynek során üzleti csoportok vállalják az egyedülálló anyák megsegítését, illetve az anya- és szükségotthonok finanszírozását.

A szakbizottság délutáni szavazásán Járóka Lívia két lényeges módosító javaslatát is jóváhagyta. A kis- és középvállalkozásokban dolgozó női vállalkozókról szóló jelentéshez fűzött indítványában a fideszes képviselő sürgette a tagállamokat, hogy vizsgálják meg a roma nők önfoglalkoztatása előtt álló akadályokat. A dokumentumban Járóka arra is felhívta a figyelmet, hogy létre kell hozni olyan programokat, melyek lehetővé teszik a roma női vállalkozók és önálló vállalkozók egyszerű, gyors és kis költséggel járó regisztrációját. Végül kiemelte az elérhető hitellehetőségek jelentőségét – ideértve a mikrohitelt is – a roma nők vállalkozásainak finanszírozása érdekében. A szervezett bűnözésről szóló jelentéshez benyújtott módosító indítványában felhívta a döntéshozók figyelmét a többszörös diszkrimináció által érintett közösségek körében végzett felvilágosító kampányok fontosságára, hiszen ők statisztikailag jóval valószínűbb, hogy szervezett bűnözői csoportok áldozataivá válnak.Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kéjnőkkel és kokainnal kereskedett egy magyar pár Genovában

Havi százötvenezer eurót keresett becslések szerint prostituáltak futtatásával és kokain árusításával egy magyar pár az olaszországi Genovában és környékén. Tovább olvasom