Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Az Axel Springer és a Ringier a magyar sajtópiacon

Várhatóan összevonja a közép-kelet-európai térség öt országában, köztük Magyarországon működtetett vállalkozásait a német Axel Springer és a svájci Ringier lapkiadó vállalat.

Az egyesüléshez szükséges az illetékes versenyhatóságok jóváhagyása. Sajtóadatbanki összeállítás a két vállalat magyarországi sajtópiaci portfóliójáról: Az Axel Springer magyar nyelvű kiadványai 1989 óta jelennek meg a hazai sajtópiacon, ahol jelenleg 109 kiadvánnyal rendelkezik. Portfóliójában 10 napilap, magazinok, időszaki kiadványok, heti- és kétheti lapok, regényújságok, valamint 16 internetes portál - köztük a Világgazdaság online kiadása, hat nőknek szóló weboldal, illetve 9 megyei hírportál - szerepel. Napilapjai közül kiemelkedik a Világgazdaság, az üzleti élet mértékadó, befolyásos lapja (eladott példányszáma meghaladja a 11 ezret), valamint 9 megyei újság (24 Óra, Heves Megyei Hírlap, Petőfi Népe, Tolnai Népújság, Új Néplap, Békés Megyei Hírlap, Nógrád Megyei Hírlap, Somogyi Hírlap és az Új Dunántúli Napló).

Az Axel Springer a magazinok kiadása területén 1989-ben a Tvr-hét című lap megjelentetésével és a Lakáskultúra magazin kiadásának átvételével kezdte meg tevékenységét, azóta lapcsaládokat alakított ki. (Kínálatában szerepel a Színes Kéthetes Tévéműsor, a TVr Újság, a Sárga RTV, TV kéthetes.) Ezen a területen a piaci részesedése olvasottságban meghaladja a 70 százalékot.

A nőknek szóló magazincsokor megteremtésében a Kiskegyedé volt az úttörő szerep, ezt követte a Kiskegyed Konyhája, a Csók és Könny, a Gyöngy, a Hölgyvilág, a Fanny, a Glamour, stb. A Kiskegyedet és a Fanny-t lapcsaláddá alakították. 2000-ben a Popcorn és a 100xszép kiadásának átvételével az ifjúsági magazin-család is megjelent a kiadói palettán, az Autó-Motor átvételével és az Auto Bild Magyarország megjelenésével az autós magazinok területén is vezető pozícióval rendelkezik. A szórakoztató újságok piacán rejtvényújságokkal (pl: Ügyes, Ügyes Évszakok, Eszes, Kópé, Kápé, Jó vicc, Rejtvény Terefere, Ügyes Extra, Szudoku, stb.) van jelen. Az Axel Springer adja ki a Júlia, Romana, Tiffany, Bianca, Szívhang és Széphistória sorozatokat.

A Ringier Kiadó 1993-ban jelent meg a magyar piacon. Portfóliójába három napilap, 13 magazin, könyvek, valamint 9 internetes portál (köztük a blikk.hu, nemzetisport.hu, im-net.hu, bravo.hu, bravogirl.hu) tartoznak. Napilapjai: az 1994-ben alapított Blikk Magyarország legnagyobb napilapja, amely piacvezető a bulvársajtó területén és a magyar napilap piacon egyaránt (eladott példányszáma meghaladja a 200 ezret); a Népszabadság, Magyarország vezető közéleti napilapja, amelynek a Ringier 2005 óta 67,7 százalékban többségi tulajdonosa (eladott példányszáma meghaladja a 130 ezret); és a Nemzeti Sport, Magyarország egyetlen sport-napilapja, amelyet 1999-ben vásároltak meg (eladott példányszáma meghaladja a 75 ezret).

Magazinjaival a sportrajongókat, a női és ifjúsági olvasókat, valamint a gyermekeket célozza meg. Kínálatában szerepel a Vasárnapi Blikk, a Képes Sport, a Képes Sport Fans posztermagazin, a Nemzeti Sport Magazin, a Sport and Style, a Blikk Nők, a Blikk TV Magazin, az IM ifjúsági magazin, az IM Style stílusmagazin, a hot! sztármagazin, a Bravo, a Bravo Girl és a Buci Maci gyermekmagazin.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az étrendtől is függ az endometriózis kockázata

A sok tonhalat és lazacot, valamint más, omega-3 zsírsavat tartalmazó ételt fogyasztó nőknek kisebb… Tovább olvasom