Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Az augusztusi gyerekek közül kevesen mennek egyetemre

Nagy-Britanniában évente 12 000 gyerek nem jut be az egyetemre azok közül, akik augusztusban születtek - derül ki egy tanulmányból.


 Azok a gyerekek, akik nyár végén születnek, kisebb arányban lesznek egyetemi hallgatók.

Az augusztusiaknak csupán 28 százaléka nyer felvételt felsőoktatási intézménybe, míg a szeptemberiek közül 32 százalék.

A kutatókat megdöbbentette az a tény, hogy a születési hónap nagy mértékben befolyásolja a felsőoktatási tanulmányokat. Azért is meglepő, hogy a nyári gyerekek körében alacsony a későbbi egyetemisták aránya, mert szeptember mellett július és augusztus az a két hónap, amikor a legtöbb gyerek születik.1998-ban például júliusban született a legtöbb gyerek -- az éves születési szám 8,9 százaléka esett erre a hónapra --, szeptemberben ez az arány 8,7, augusztusban pedig 8,6 százalék.

Az is érdekesség, hogy más országokban, így például az Egyesült Államokban sincs ekkora különbség a nyáron és a más évszakokban született gyerekek között, már ami az egyetemi továbbtanulást illeti.

Egyes szakértők úgy vélik: a nyáron született gyerekeknek nem kellene várniuk még egy évet az iskolakezdéssel, ők továbbra is azon az állásponton vannak, hogy a legideálisabb kor az első osztályba való beiratkozásra a hatodik életév.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tatár Csillát a kihívások éltetik

Végigjárta a ranglétrát, a tanulás, a munka és a férje az élete a TV2 népszerű… Tovább olvasom