Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Szórakozás > Az Apple rendezte az iPad márkanév kínai használati jogát

Az Apple rendezte az iPad márkanév kínai használati jogát

Az Apple 60 millió dollárt fizetett az iPad márkanévért egy kínai vállalatnak, hogy elhárítsa a kínai üzletére potenciálisan hátrányos jogvitát.

mti - 2012.07.02. 07:46
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A kantoni tartományi bíróságon az Apple elfogadta a kiegyezésre tett ajánlatot az iPad márkanév kínai tulajdonosától, a sencseni Proview cégtől. "Az ügyet lezártuk" - tájékoztatta a Proview szóvivője telefonon a dpa hírügynökséget.

Az Apple 2009-ben vásárolta meg az iPad márkanév globális használati jogát 35 ezer font sterlingért a brit IP Applications Development (IPAD) vállalat közvetítésével a tajvani Proview Electronics vállalattól. A kínai Proview Shezhzen azonban arra hivatkozva, hogy az üzletbe nem vonták be, tovább használta az IPAD márkanevet. Mindkét vállalat az azóta csődbe ment hongkongi Proview Holding leányvállalata volt.

Kínában az iPad márkanév mindezidáig a Proview Shenzhen tulajdonaként volt regisztrálva. A Proview az Apple iMac készülékeire emlékeztető számítógépet gyártott IPAD név alatt és versenybírósági lépéseket tett az Apple iPad készülékek kínai értékesítésének megakadályozására. Egy jogvita, ha nincs egyezség, az iPad készülékek kínai forgalmazásának betiltásához is vezethetett volna.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...