Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Az Apple formátuma lett az új SIM-kártya szabvány

Az Apple javaslata került ki győztesen a kisebb méretű SIM-kártya szabványra tett új ajánlásokból.
Az Apple javaslata került ki győztesen a kisebb méretű SIM-kártya szabványra tett új ajánlásokból: az európai távközlési szabványügyi intézet, az ETSI (European Telecommunications Standards Institute) az Apple "Nano-SIM" technológiáját fogadta el az új szabvány alapjaként.

Az Apple "Nano-SIM" kártyája visszamenőleg kompatibilis a jelenlegi SIM-kártya technológiával: gyakorlatilag annak egy kisebb méretű változata. A kártyán elhelyezett chip megegyezik a korábbival, csak kisebb műanyag tokozásban helyezkedik el. A Nano-SIM kártya mérete 12,3 x 8,8 x 0,67 milliméter.

A Nokia, a Motorola és a BlackBerry készülékek gyártója, a Research in Motion (RIM) által közösen beterjesztett javaslat egy teljesen új technológiát képviselt. A kártya formája egy mikro-SD kártyára hasonlít.

Az új, kisméretű SIM-kártya alkalmazása lehetővé teszi majd a gyártóknak az eddiginél is vékonyabb készülékek előállítását.

A Nokia korábban bejelentette, hogy bojkottálni fogja az Apple formátumának alkalmazását, mivel a saját javaslatát méret megtakarítási szempontból előnyösebbnek tartja. A döntést követően azonban a Nokia közölte, hogy bár a saját javaslatát változatlanul jobbnak tartja, meg fogja vásárolni a szabvány licencét, a két formátum közötti döntést pedig a piac ítéletére bízza.

Olvasóink írták

 • 4. Kftimi 2012. június 02. 10:48
  „Na mindegy, eddig is, akinek volt normál méretű sim kártyája, az ollóval vághatott magának micro sim-et, és tökéletesen működik...

  Amikor visszatettem nem apple telefonba, egy celluxxal visszaragasztottam a levágott "tokjába", és azóta is perfect..”
 • 3. buszsofőr 2012. június 01. 23:54
  „Igazándiból sim kártyára sem lenne szükség, a gyártó beleintegrálná az alaplapba, és nyilvántartás alapján aktiválná a szolgáltató. (hasonlóan mint az autó kulcsok másolásánál, ahol az alvázszámot kell megadni, és mehetek a kulcsért)”
 • 2. Ferke 2012. június 01. 22:14
  „A régi SIM-hez is létezik daraboló. Akkor belemegy az iPhone-ba. Pedig nem a magasságából szed le. Akkor most mit is tesz lehetővé? :D”
 • 1. miracle 2012. június 01. 19:04
  „"Az új, kisméretű SIM-kártya alkalmazása lehetővé teszi majd a gyártóknak az eddiginél is vékonyabb készülékek előállítását. "
  Igen kerek 0,1 mm-rel vékonyabb, tényleg nagyon fontos fejlesztés, óriási méretnyereséggel. Bizonyára ezen múlt, hogy eddig nem lehetett 0,1 mm-rel vékonyabb telefonunk, pedig az nagyon fontos volna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyémántjubileumi ˝csúcshétvége˝ Nagy-Britanniában

Háromnapos rendezvénysorozat lesz II. Erzsébet trónra lépésének 60. évfordulója alkalmából. Tovább olvasom