Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Az Angry Birdsnek pénzt hoz a kalózkodás

"A kalózkodás nem is olyan rossz dolog: a végén, összességében hozza nekünk a pénzt" - mondta a Rovio cég, az Angry Birds gyártójának vezetője.
Tanultunk az zeneipar által elkövetett hibákból a kalózkodást illetően – nyilatkozta a világ egyik legsikeresebb mobilos játékát, az Angry Birdsöt gyártó és terjesztő Rovio cég vezetője a Cannes-ban tartott Midem konferencián a Guardian újságírójának.

Az ITcafé szerint a Rovio nem kívánja követni a zeneipari szereplők félelmet keltő módszereit, mivel szerintük bírósági úton teljesen hiábavaló a küzdelem, ezért jogi eszközöket csak akkor alkalmaznak, ha úgy ítélik meg, hogy egy tevékenység árt a márkanévnek, illetve ha a kalóztevékenység megkárosítja a fogyasztókat.

„A kalózkodás nem is olyan rossz dolog: a végén, összességében hozza nekünk a pénzt" – idézte a cégvezetőt az ITcafé.

Az Angry Birds népszerűsége töretlen, a felhasználók sokan több időt töltenek vele, mint tévénézéssel. Erre építve a Rovio a fentebb említett rajongói modellt akarja a jövőben bővíteni: például úgy, hogy „cross-promote" módszerrel a játék által megteremtett értékesítési csatornákon más termékeket, például zenéket is kínálnak majd megvételre. Hed szerint ezekre az új csatornákra kell gyúrni, mivel a hagyományos értékesítési módok a végüket járják - írta az ITcafé.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túl alacsony a Lexus, Paris Hilton se tud kiszállni belőle

A tervezők méltánytalanul alacsonyra szabták ezt a Lexus LFA-t, nem való ez hosszú női lábaknak. Tovább olvasom