Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Az amerikaiak negyede hiszi Obamáról, hogy ő (lehet) az Antikrisztus

A választásra jogosult amerikaiak egynegyede véli Barack Obama elnökről, hogy ő (lehet) az Antikrisztus, 29 százalék hisz a földönkívüli életben, 37 százalék átverésnek tartja az éghajlatváltozást, 28 százalék pedig attól tart, hogy egy nagyhatalmú elit összeesküdött a világ egy globális diktatúra általi irányítására - derült ki egy friss közvélemény-kutatásból, amelyet az összeesküvés-elméletekkel kapcsolatban készítettek.
A Public Policy Polling 1247 regisztrált szavazó telefonos megkérdezésével nyújtott képet e hiedelmekről. Többek közt azt kérdezték a résztvevőktől, hiszik-e, hogy Oszama bin Laden még mindig életben van. A megkérdezettek hat százaléka igennel válaszolt. Ennél is több, 14 százalék hisz Big Foot létezésében.

A Barack Obamáról szóló kérdésre 13 százalék adta azt a választ, hogy az elnök az Antikrisztus, míg másik 13 százalék azt mondta, nem biztos ebben, de nem zárja ki a lehetőséget.

A kutatás arra is rávilágított, hogy a szavazók 44 százaléka szerint a Bush-adminisztráció szándékosan félrevezette a nyilvánosságot arról, hogy Irak tömegpusztító fegyverek birtokában van, ezáltal szerezve támogatást a katonai beavatkozáshoz. További 12 százalék azt válaszolta, nem tudja biztosan, hogy így volt-e.


    Az éghajlatváltozás, amelyről tudósok egy csoportja fáradhatatlanul igyekezik meggyőzni a közvéleményt a globális felmelegedés okán, az amerikaiak 51 százaléka szerint valós jelenség. A fennmaradó rész szerint azonban átverés, de legalábbis porhintés.

A felmérés minden típusú elméletre kiterjedt: kiderült például, hogy négy százalék azt hiszi, humanoid csúszómászók uralják a világot a politikai hatalmat magukhoz ragadva, ezáltal manipulálva a társadalmakat. Nem tudni, mekkora megnyugvásra ad okot, hogy ennél csak némileg magasabb, hét százalék azok aránya, akik kételkednek abban, hogy valóban így lenne.

Az amerikai szavazók hat százaléka szerint Paul McCartney 1966-ban meghalt egy autóbalesetben, és akit azóta lát a világ, csak egy hasonmás. Tizenegy százalék meg van győződve arról: az amerikai kormány valamilyen módon "engedte", hogy megtörténjen a 2001. szeptember 11-i terrortámadás.

Olvasóink írták

 • 6. Csetneky 2013. április 06. 20:22
  „Hát igen. 5 % átlagon felüli, 95% idióta.”
 • 5. hümm 2013. április 06. 08:39
  „Végül is valahogy hasonlítanak egyes politikusok a csúszómászókra:) de nem külsőre.........”
 • 4. oxana 2013. április 05. 16:50
  „Ha lenne több ideje, sokmindent megtudna változtatni.”
 • 3. pozdorja 2013. április 05. 14:25
  „Szerintem meg hülyék.
  Egyértelmű hogy Orbán az. A Gyurcsány meg a segédje.”
 • 2. mc 2013. április 05. 12:55
  „vicces”
 • 1. Hunicum 2013. április 05. 12:53
  „Lehet, hogy inkább Elemér az Antikrisztus. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mediterrán étrend 30 százalékkal csökkenti a szívkockázatot

Jelentősen, hozzávetőleg 30 százalékkal csökkenhet az akut szív- és érrendszeri betegségek kockázata… Tovább olvasom