Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Átverés a római statútumos Facebook-üzenet

Állítólag ha a felhasználó posztol egy bizonyos szöveget, akkor a közösségi oldal nem használja a képeit és adatait.
Természetesen átverésről van szó, ugyanis azzal, ha valaki regisztrál a közösségi oldalra, illetve hogy folyamatosan használja azt, automatikusan elfogadja a felhasználási feltételeket – akárhova akármit is ír ki utána - írja a hvg.hu.

Íme az üzenet, amely egyébként televan gyöngyszemekkel:
"2015. január 8-ától NEM adok a Facebooknak, vagy a Facebookkal kapcsolatban álló jogi partnernek engedélyt a mind múlt-, és jövőbeli képeim, adataim, vagy bejegyzéseim használatára. Ezzel a kijelentéssel felszólítom a Facebookot, hogy szigorúan tilos közzétennie, lemásolnia, vagy bármilyen más ellenem irányuló intézkedést végrehajtania ezen profil privát és bizalmas adatai alapján. A titoktartás megszegését a törvény bünteti (UCC 1-308-11 308-103 és Római Statútum). MEGJEGYZÉS: A Facebook mostantól egy nyilvános szerv. Minden tagnak ki kell raknia egy ilyen bejegyzést. Ha szeretnéd, lemásolhatod ezt a verziót. Ha nem teszed legalább egyszer közzé, akkor ez lényegében engedélyezi a képeid és adataid használatát. NE OSZD MEG. MUSZÁJ lemásolnod és kiraknod sajátként a profilodra".

A Gizmondo két napja írt a hoaxról, ennyi idő kellett, hogy a magyar verzió is megjelenjen.

Jöjjenek a problémás részek! Egyrészt egy magyar nyelvű üzenetet nem nagyon fognak figyelembe venni a Facebooknál. A másik gond azzal a mondattal van, miszerint a Facebook mostantól egy nyilvános szerv. A Facebook egy közösségi oldalt üzemeltető cég, nem szerv és nem is kíván az lenni.

A "Római Statútum" az egyik legszebb része az irománynak. Rómában a Hágában működő Nemzetközi Bíróság alapító szerződését hozták létre (ezért hívják Római Statútumnak), ám a bíróságnak sok köze nincs a Facebook biztonsági beállításaihoz, hiszen a népirtással, emberiesség elleni bűncselekményekkel, háborús bűncselekményekkel és az agresszió bűntettével vádolt személyek ügyeinek lefolytatására jött létre.

Természetesen a postolással nem történik semmi változás a biztonsági beállítosokban, ugyanis azzal, hogy regisztrált az oldalra, automatikusan elfogadta a felhasználási feltételeket minden felhasználó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 év börtönt és ezer korbácsütést kap egy szaúdi blogger

Raif Badavit 2012 júniusában vették őrizetbe az "iszlám megsértéséért". Tovább olvasom