Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Aszfaltra nyomtat a Twitterről

Twitter-üzeneteket már könyvformában is ki tudunk magunknak nyomtatni, sőt egy letölthető iOS-app még hangosan fel is olvassa nekünk a tweet-eket, de úgy tűnik, létezik még egy módja a rövid üzenetek terjesztésének, legalábbis offline üzemmódban.
A One elnevezésű kreatív öntevékeny csoport konkrétan az utca aszfaltjára spricceli fel a csiripeléseket egy önjáró hidraulikus robot segítségével, ami tulajdonképpen nem más, mint egy felnagyított, kerekeken guruló tintasugaras nyomtató - írja a pto.hu.

A Street Tweeter-t a csoport eszközként használja arra, hogy felhívja a figyelmet a szegénység és éhezés globális problémájára a nemrégiben lezajlott G8-as csúcstalálkozó kapcsán. Legelsőként Maryland-ben, a találkozó helyszínén vetették be a festékszóró masinát, de később egyenesen Washingtonba vitték a Pennsylvania Avenue-t kipingálni, ami történetesen a Fehér Ház és a Képviselőház utcája, így legalább lesz mit az elnöknek és a képviselőknek is olvasnia.


A robot festékszóró sebessége mintegy 8 km/h, és maximum 40 karakteres tweet-eket nyomat az aszfaltra a szóközöket is beleértve, vagyis szűkszavúbb még a 140 karaktert engedélyező normál Twitter-nél is, de legalább nincs tartalomszűrés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bár Anita még nincs 40, már 49-nek érzi magát

Az Én is szép vagyok! című tv-műsor és Lakatos Márk stylist következő alanya Elek Anita, 39 éves… Tovább olvasom