Kisalföld logö

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 19°C | 34°C Még több cikk.

Ásótól a nagyharangig

Indul az esküvői láz, vagyis a házasulandók kezdhetnek készülődni a nagy napra. Menyasszonyi ruha, torta, meghívó, esküvői menü... vegyük ásótól kapán át a nagyharangig, hogy néz ki egy lagzi.

Tavaly a lazacszínű(!) menyasszonyi ruha hódított, amely sokaknak nem tetszett, mondván, nem lehet különbséget tenni, ki az ara és ki a nyoszolyólány. Aztán ott volt még a torta, aminek nem is az íze, sokkal inkább az ekrü árnyalatú bevonata számított. De a legmeghökkentőbb divatot a csokrok diktálták: virág alig volt bennük, inkább csak drót. Idén a ˝zöld esküvő˝ a menő, de a fekete menyasszonyi ruha is trendi 2010-ben.

Idén egy trendi menyecske extrém, mini, tütüs balerinaruhát vagy hosszú feketét visel. Ha ezek közül – érthető módon – nem sikerülne választani, ott van még a test vonalát követő, sellő fazonú ruha. A klasszi-
kus, abroncsos, habos-babos 2010-ben szigorúan tilos. Színekben továbbra is az ekrü hódít, de a hófehér is újra virágkorát éli; új irány a halványzöld némi aranyszegéllyel, csipke pedig jöhet minden mennyiségben. A kölcsönzésben hatalmas az árdifferencia, 50 ezer forinttól egészen 250 ezerig terjed, de ez még mindig olcsóbb megoldás, hiszen az álomruha megvásárlása több millió forintba is kerülhet.


A menyecskeruhák divatja is hatalmas változáson ment keresztül: míg tavaly az estélyinek sem utolsó bordó darabok hódítottak, idén a sötétnarancs, téglapiros és mélylila árnyalatú, egyszerű szabású, rövid koktélruhák vették át a hatalmat, amik praktikusak, hiszen más alkalmakon is hordhatóak. Koszorúslányok korábban a rokonság kisebb lánykái voltak, de a házasulandó hölgyek mostanság a barátnőiket kérik fel erre a szerepre. A babarózsaszín, fodros ruha már a múlté (a nyoszolyólányok legnagyobb örömére), most az egyszerű vonalú, nem túl kirívó fazonú, ciklámen és pink darabok hódítanak. Az örömanyák viseljenek erőteljes színű, elegáns kosztümöt, s ne nélkülözzék a kalapot és a kesztyűt sem a nagy napon.˝


A csokornak fontos szerepe van, hiszen amellett, hogy még szebbé varázsolja a ruhát, ha nagy, eltakarhatja a pocakot, illetve a pocaklakót is... Tavaly a kicsi, kerek csokrok hódítottak, s ez idén sem változott sokat.

– Idén inkább az apróbb virágokkal tűzdelt csokrocska lesz a divat, de az extrém, formabontó csokrok is egyre inkább teret hódítanak. Színekben az ekrü, a fehér, a lila és a zöld, virágban pedig továbbra is a rózsa a legmeghatározóbb – mondja Csákné Görgényi Gabi virágkötőmester. – Az aráknak külön dobócsokrot is készítünk, sőt, most nagy divatja van a növényből készült gyűrűnek, nyakláncnak és fejdísznek.

S végül még valami a nászajándékokról: a néhány éve begyűrűzött nászajándéklista mellett új szokás, hogy a pár előre megkéri a vendégeket, tetszőleges értékű utazási utalványt vásároljanak, amelyet beváltva kiválaszthatják akár a nászút helyszínét.

Olvasóink írták

 • 12. Törpe 2010. január 29. 12:10
  „Én sem teszem meg egyelőre az első lépést a válás felé... Azaz nem megyek férjhez. No nem mondom hogy nem próbálnék fel egy menyasszonyi ruhát, (aki nem ezt mondja, az hazudik).

  De inkább egy jó élettársi kapcsolat, mint egy rossz házasság évtizedekig amiből nincs kiút. Vagy aztán többe kerül majd a válás....”
 • 11. Mankapunka 2010. január 26. 00:00
  „Élsz még????????????????????,”
 • 10. maradando 2010. január 25. 23:52
  „Ha nincs pénzes rokoni bázis:Sebaj! Gumiba kell fektetni az űzleti vállalkozást.Majd " Futtatni" kell az aktuális élettársat. Éves szinten garantált a többmilliós árbevétel ! Abból már futni fogja a legszebb eskűvői ruhákra,és menő nászútra.”
 • 9. AranyKözépút 2010. január 20. 09:45
  „Én is az élettársi kapcsolat híve vagyok. Az esküvő egy üzleti vállalkozás. Mármint a házasulandóknak is. Számolnak: kiadás 1 millió, bevétel 1, 2 millió. Nekem nincs nagyon rokonságom, ugyhogy ugyis csak veszteséges lenne:)”
 • 8. omm 2010. január 20. 03:06
  „Tibi bá´
  csak a ruha kell, a belevaló megvan. :P”
 • 7. Mankapunka 2010. január 20. 01:29
  „Én inkább arra lennék kíváncsi,mi van a ruha alatt..............................

  omm Dévényi Tibi bácsi majd elintézi neked............”
 • 6. maradando 2010. január 20. 00:15
  „5.Sóváróg a kecske ! Én győnyörködöm kérlek alássan !”
 • 5. omm 2010. január 19. 23:12
  „#4
  Google, nagy képek, első találat a wedding dress-re.
  Bárcsak ilyen könnyen menne az életben is...

  Sóvárgás on

  http://www.brownsfashion.com/PUBLIC/IMAGES/ch8.jpg

  Sóvárgás off”
 • 4. maradando 2010. január 19. 19:06
  „Gyönyörűség a kis csokrot tartó fiatal leányzó. Egy valóságos hercegnő !Rendkivűli kisugárzása van.”
 • 3. kovacsne24 2010. január 19. 17:02
  „Én is ott voltam a divatbemutatón. többek miatt azért, met szép emlék füződött hozzá.
  Az Arany J. u-ban volt művirág, menyasszony-kellék üzletünk, 3 nagynénémmel, nővéremnek 1944-ben volt az esküvője február hónapban. azóta a család kb. 5 tagja ment férjhez az Ő ruhájában, mely a híres Pápai Eta szalonjában készükt, s ott jutott nagynénik esszébe, hogy kiadják kölcsön. Ment is az üzlet, mindig vettek hozzá 1-2 szép ruhát, s kb. 1947-ben egyik nagynéném nevén kiváltották az ipart, ezt örökölte Edit nevű növérem, s most 20010-ben kb. 15 éve lánya EDIT szalon néven megy tovább a ruhakölcsönzés, természetesen a mostani divatnak, s igényeknek megfelelően.
  Én Edit nővérem testvére vagyok, így nagy érdeklődéssel, s nosztalgiával ültem végig a divatbemutatót.
  gatulálok a rendezőknek, szereplőknek, sikeres volt!!!!
  Tisztelettel K.I.né”
 • 2. Mankapunka 2010. január 19. 12:41
  „Csak hitelt ne vegyenek fel lakásra,mert fizethetik életük végéig.

  Mostmár jönnek majd az élettársi viszonyok,amit fél perc alatt meg lehet szakítani.
  Jönnek majd a meleg esküvők,az lesz majd a szép.

  Egy nap alatt meg lehet házasodni,te több mint egy év kell,mire meg lehet szakítani. Így házasodjunk.

  Élet kifürkészhetetlen.”
 • 1. maradando 2010. január 19. 12:35
  „Aki a mai világban "ásót,kapát forgat" a kezében: harangra már nem fútja ! Csak a harangzúgás marad élete végéig.
  Azért még boldogok lehettnek életűk végéig,ha szépek és egészségesek lesznek a szerelem gyűmölcsei !
  Minden ífjú párnak,a boldogságuk mellé csak a sikeres gyermekáldást kivánhatom !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gondok az Internet Explorer körül

Az IE sebezhetőségére a Microsoft a múlt héten hívta fel a figyelmet. A hibát egyelőre még nem… Tovább olvasom