Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Árverésre bocsátják Hitler elveszett gyűrűjét

Elárverezik Adolf Hitler ezüstgyűrűjét a jövő héten az Egyesült Államokban, az árverést szervező aukciósház 100 ezer dollárt remél érte.
Elárverezik Adolf Hitler ezüstgyűrűjét a jövő héten az Egyesült Államokban, az árverést szervező aukciósház 100 ezer dollárt (23 millió forint) remél érte.

A horogkereszteket ábrázoló, rubinnal ékes, hajdan aranybevonatú hatalmas gyűrűt Karl Berthold aranyműves ajándékozta a náci vezérnek, akinek uralma alatt karriert csinált.

A történelmi relikviákra szakosodott Alexander Historical Auctions árverezőház közleménye szerint a náci vezér "elveszett" gyűrűjéről van szó, amelyet egy amerikai katona vitt magával a háború végén az Egyesült Államokba.

Az ékszer az évtizedek folyamán állítólag többször is gazdát cserélt, a legutóbbi tulajdonosa két éve meghalt, s unokái akarnak megválni a történelmi tárgytól.

Az aukciósház szerint az utolsó tulajdonosnak egyszer 400 ezer dollárt kínáltak a hivalkodó náci ékszerért, de ő elutasította az ajánlatot.

Az örökösök ugyancsak áruba bocsátják egy másik náci vezető, Hermann Göring smaragddal ékes arany gallértűjét is, amelyen szarvasagancs ölel körbe egy horogkeresztet.

Bill Panagopulos becsüs szerint a nácik által zsákmányolt tárgyak és a második világháborús emlékek a legkeresettebb tételek a történelmi relikviák árverésein.

A szeptember 10-11-i Chesapeake City-i árverésen kalapács alá kerül sok egyéb mellett a Time magazin 1940. április 1-jei, Göringet ábrázoló címlapja is.

Olvasóink írták

  • 1. vonLichthofen 2013. szeptember 05. 17:34
    „Tudtam, hogy nem múlhat Rosh Hashana Hitler nélkül!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jack Nicholson állítólag visszavonult a filmezéstől

Úgy tűnik, hogy öt évtized után Jack Nicholson otthagyta a hollywoodi filmgyárat. Tovább olvasom