Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Anya, feleség, énekesnő – Interjú Zsédenyi Adriennel

Zséda sikeres előadóművész, jótékony megjelenéseinek száma végtelen, emellett egy óvodás kisfiú édesanyja és 10 éve feleség is. A sokoldalú gyönyörű dívát kérdeztük mindezekről.


- ˝Ha zene szól˝ című dalban több fiatal énekessel dolgoztál együtt. Mi a véleményed róluk?

- Igazából most ismertem meg őket jobban, úgyhogy ezért is volt jó, hogy ez a dal létrejött. 10 év Comet-nyertesei szerepelnek ebben a klipben, és némelyikük kifejezetten szimpatikus. Más stílust képviselünk, más világ, de a nóta egységben van.


- Szerinted sikerülhet olyan sokáig megmaradniuk a zenei pályán, mint például Neked?

- Ezt nem lehet tudni.


- A legutóbbi dalod, amelyet a rádiók is nagy sikerrel játszanak A skorpió hava. Tervezel hozzá esetleg klipet is?

- Nem tudom. Nem igazán áll most ez szándékomban.


- Számos nemes ügy mellé odaállsz: az Avonnal a mellrák elleni küzdelem, az összefogás a családon belüli erőszakra ellen; az Összefogás dala, ami az árvíz sújtotta települések lakóinak megsegítésére jött létre. Csak néhány közülük. Mi ennek az oka?

- Nem titok, hogy többek között azért döntöttem az AVON mellett 4 évvel ezelőtt, mikor felkértek, hogy dolgozzunk együtt, mert láttam, hogy nem csupán a kozmetikai termékeik által vannak jelen nők millióinak az életében, de fontos számukra, a nők melletti társadalmi szerepvállalás is, éppen úgy, mint nekem. Azt gondolom, hogy a társadalmi szerepvállalás az, ahol meg tudom hálálni mindazt a szeretet és figyelmet, amit a közönségtől kapok a pályám indulása óta. A családon belüli erőszak elleni küzdelem kiemelten fontos számomra, ezért is született meg az Ajtók mögött című dal.

Zséda az Avon arcaként is sokat jótékonykodik
Zséda az Avon arcaként is sokat jótékonykodik

- Kisfiad, Nimród szeptember 27-én lesz 3 éves. Mesélnél valamit róla?

- Igen, most lettünk óvodások. Ez egy nagyon izgalmas szakasz az életünkben. Az elejétől kezdve imádja, úgyhogy szerencsére zökkenőmentesen vette ezt az akadályt. Nagyon élénk, nyitott, kisfiú, minden érdekli, de leginkább az autók. Még beszélni is alig tudott, de már szinte valamennyi típust felismerte.


- A szürke hétköznapokban hogy kell elképzelnünk Téged? Hazamész egy-egy fellépés után, lemosod a sminket, és Zsédából Adrienn leszel. Mi a különbség?

- Nincs akkora különbség. Én azt hiszem, az tud ilyen hosszú távon fennmaradni, aki önazonos, így lehet hiteles valaki. Nem úgy kell elképzelni, hogy hazamegyek és onnantól teljesen más vagyok. Minden összefügg: az édesanya szerep, a feleség státusz, az énekesnő, ez a három együtt vagyok én, és mindegyik erősíti a másikat, s inspirálja. Egyszer az egyik van előtérben, máskor a másik, de mindig egységben, harmóniában.


- Pápáról származol. Mit jelent Neked a szülővárosod?

- Nagyon jó hazamenni. Egy békesziget nekem. Ott volt az esküvőnk, ott tartottuk Nimród keresztelőjét is. Valahogy minden fontos esemény ahhoz a városhoz kötődik. Sok barátom, rengeteg emlékem származik onnan. Annak idején, Pápán döntötte el az a kislány, aki én voltam, hogy énekesnő lesz, és majd a világot jelentő deszkákra lép. Azokon az utcákon lettem azzá, aki vagyok.

Az énekesnő kisfia születése után stílusváltáson ment át
Az énekesnő kisfia születése után stílusváltáson ment át

- A közönség komoly énekesnőként ismer. Megosztanál velünk egy komikus történetet?

- Nem vagyok olyan komoly, mint gondolják. Természetesen tisztelem a színpadot és a közönségemet, talán azért tűnhetek annak. Egyébként rengeteget nevetek és nagyon könnyű megnevettetni. A történet: nem is olyan régen itt, egy Győr környéki településen léptem fel, a kisfiam is velem volt. Az édesanyám vigyázott rá a koncert ideje alatt, de sehogy sem tudta visszafogni, feljött a színpadra. Kért magának egy mikrofont és velem énekelte a dalokat. A technikus persze megpróbálta kicselezni, nem kapcsolta be az ő mikrofonját, de az természetesen nem felelt meg neki.


- Várható a közeljövőben új albumod megjelenése?

- Én nem szoktam évente lemezt csinálni. 2010-ben már biztosan nem jön ki új anyag, de gondolkodtam már rajta, mikorra készítenék egyet, 2011-ben, vagy csak később… Most egyelőre nem tervezem. Rengeteget koncertezem, az egész nyár így telt. Sok egyéb felkérésem van. Jelenleg élvezem a munkám gyümölcsét, még nagyon élnek a dalok a Rouge albumról. Látom az embereken, hogy ismerik és szeretik a dalaimat, velem együtt éneklik őket. Mostanra érett be igazán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ValóVilág: Horváth Éva és Árpa Attila lesz a két műsorvezető?

Kiválasztották a ValóVilág 4 új műsorvezetőit. A kiszivárgott információk szerint Horváth Éva és a… Tovább olvasom