Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Annyira nevetett a fiatal családanya, hogy eltört a nyaka

Nem először járt így a fiatal nő, korábban egy tüsszentéssel eltörte a csigolyáit.
Egyik reggel Monique Jeffrey épp az ágyában heverészett és a leveleit ellenőrizte. Ekkor hirtelen tüsszentenie kellett, ami olyan erővel tört rá, hogy emiatt konkrétan két csigolya is eltört a nyakában - írja a Borsonline. A 2011-es esetet akkor az ausztrál nő bizarr balesetnek titulálta, bár a múlt hónapi események után valószínűleg ő is átértékeli a dolgokat.
 


Történt ugyanis, hogy Monique a kollégáival épp a korábbi nyaktörésével kezdett el viccelődni, amikor a röhögéstől újra eltörött két csigolyája. – Küldtem egy üzenetet a férjemnek, hogy segítsen. Visszahívott, de csak kihangosítva tudtam neki felelni, mivel képtelen voltam a fülemhez emelni a telefont – mesélte el a nő a news.com.au-nak.

A 2011-es baleset után Monique-nak 14 héten át kellett viselnie egy olyan nyakmerevítőt, amely elősegítette a gyógyulását. Aztán minden ment a régi kerékvágás szerint, egészen három héttel ezelőttig, amikor ismét bekövetkezett a tragédia. Vagy ha abból indulunk ki, hogy nevetés közben érte a szörnyűség, akkor inkább tragikomédia.
 


Bár a fájdalom az újabb nyaktörésnél kisebb mértékű volt, az orvosoknak így is be kellett avatkozniuk. A nő egy olyasmi fémszerkezetet kapott a fejére, mint amilyen az egykori magyar miniszterelnök, Horn Gyula is viselt egy ideig, miután 1994-ben autóbalesetet szenvedett.

Az úgynevezett nyakkorona meggátolja, hogy a páciens mozgatni tudja a fejét. „Két gyerekem van, de ez a szerkezet rosszabb, mint a gyerekszülés. Le tudok ugyan feküdni, de aludni csak félig ülve bírok, a fejemet rudak és csavarok tartják" – panaszolta.
 


A nyakkoronát 6 hétig kell hordania, amely után több hónapnyi rehabilitáció is vár rá, hogy megerősödjenek a nyakizmai. A nő viszont nem nyugodhat meg, ugyanis annak a kockázata igen magas, hogy újra megtörténik vele ez a szörnyűség. Ha Monique állapota nem javulna, akkor az orvosok azt javasolták neki, hogy műtét során cseréljék ki a sérülékeny csigolyákat.

Mivel a nő családja anyagilag némileg megzuhant az orvosi kezelések miatt, Monique nővére létrehozott egy adakozóoldalt, ahol bárki segíthet. A tervezett 8 ezer dollárt már össze is gyűjtötték nekik.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így örült Mark Zuckerberg, amikor felvették a Harvardra (videó)

Így örült Mark Zuckerberg, amikor felvették a Harvardra (videó)
A Facebookon osztotta meg Mark Zuckerberg az édesapja által készített videót. Tovább olvasom