Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Android alkalmazás készült az E-útdíj fizetéshez

Az okostelefonokra ingyenesen letölthető "Skyguard útdíjkapcsoló" elnevezésű alkalmazás segítségével a hazai HU-GO rendszerben bármikor könnyedén ellenőrizhetjük és módosíthatjuk a díjfizetést befolyásoló legfontosabb paramétert: a járművek tengelyszámát.
A Nemzeti Útdíjfizetési Zrt. által üzemeltetett HU-GO rendszerben a 30 napos tesztidőszakot követően a mai nappal hivatalosan is útjára indult az Auto Securit Zrt., mint Bevallási közreműködő által kifejlesztett többnyelvű mobil applikáció - jelentette be a társaság vezérigazgatója.

Varga László kifejtette: "Elsődlegesen arra a problémára kerestük a megoldást, hogy a fuvarozók elkerülhessék a helytelen tengelyszám beállítás miatti bírságokat, amely a NÚSZ Zrt. legfrissebb közlése szerint (utdijhirek.hu) a jogosulatlan úthasználattal érintett esetek 16,5%-át teszik ki.

Forrás: OTS
Forrás: OTS

Ilyen bírságokat például akkor szab ki a rendőrség, ha a pótkocsi vagy vontatmány le- ill. felkapcsolása esetén az utazás megkezdése előtt a fuvarozók nem adják meg a helyes tengelyszámot (4 tengellyel közlekednek, de 2 tengelyesen maradt a kategória beállítása)." A hazai E-útdíj rendszerben jelenleg kétféleképpen lehet módosítani a tengelyszámot: a HU-GO internetes felületén, vagy Bevallási közreműködő segítségével, amely lehet OBU fedélzeti eszközön történő beállítás, illetve a legújabb módon: a "Skyguard útdíjkapcsoló" mobil alkalmazás segítségével.

Használata egyszerű: miután letöltöttük a Play Áruházból az applikációt, regisztráljuk magunkat és járműveinket, aztán egy-két gombnyomással bármikor ellenőrizhetjük és módosíthatjuk valamennyi hozzánk rendelt jármű tengelyszámát. Varga László továbbá hozzátette: "Androidos fejlesztéseink gőzerővel folytatódnak, mivel a közeljövőben szeretnénk további olyan extra funkciókat biztosítani a fuvarozóknak, amivel könnyedén ellenőrizhetik útdíjfizetésüket vagy optimalizálhatják e-útdíj költségeiket." 

Az applikáció díjmentesen elérhető az Auto Securit Zrt. útdíjfizetős ügyfeleinek, illetve valamennyi OBU Easy fedélzeti eszközt használó ügyfélnek más Bevallási közreműködő esetében is, amely összességében több mint 13.000 db gépjármű számára biztosítja ezen kényelmi szolgáltatás elérhetőségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszatérnek a filmvászonra a Sörgyári capriccio hősei

Visszatérnek a filmvászonra a Sörgyári capriccio hősei, a legendás cseh vígjáték "folytatását"… Tovább olvasom