Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Amstetteni Rém: Beismerte a halott csecsemő elégetését

A per kezdete után két órával kizárták a nyilvánosságot az Amstetteni Rémként elhíresült Josef Fritzl peréről. Délután sajtótájékoztatón szolgálnak részletekkel. A férfi beismerte: kályhában égette el bezárva tartott lányának csecsemőjét, akinek ő volt az apja.


Részben beismerte tettét Josef Fritzl, aki azzal vádolnak, hogy ausztriai otthonának pincéjében évtizedeken keresztül bezárva tartotta lányát, akit számtalanszor megerőszakolt.

A kényszerítés és a személyes szabadság megsértése vádpontokban bűnösnek vallotta magát, az erőszakban részben bűnösnek, azonban a gyilkossági kísérlet és az emberkereskedelem vádját visszautasította.

Fritzl beszélt a nehéz gyerekkoráról is, elmondta: nem kívánt gyerek volt, barátai sem voltak.

- Fritzl kedves szomszéd benyomását keltette a környéken lakókban - fogalmazott perindító beszédében Christiane Burkheiser államügyész. Ugyanakkor a megbánásnak nem mutatja jelét, sőt nem ismeri el, hogy bármi jogtalant művelt volna.

Az ügyésznő drámai mondatokkal írta le Fritzl tettét: Senki sem lenne képes elképzelni, milyen körülmények uralkodtak odalenn, ahol a férfi bezárva tartotta lányát: Nem volt melegvíz, mosdó, fűtés, egyáltalán nem jutott le napfény, sőt szabad levegő is alig. A vádlott "saját tulajdonaként" bánt a lánnyal, ő rendelkezett arról, hogy a lány mikor és mit ehet, milyen ruhát vehet fel. Gyakran egész napra lekapcsolta a házban az áramot.

Burkheiser a tárgyalóterem ajtaját 1,74 méter magasságban megjelöltette, hogy az esküdtek el tudják képzelni, Fritzl mekkora helyiségben tartotta bezárva a lányt.

Végül rátért az 1996 április 28-án született ikergyermekek ügyére is. "A vádlott alkalmanként foglalkozott a gyerekkel, de nem látta el megfelelően a csecsemőket. Amikor a fiúgyermek az elégtelen körülmények miatt haldokolni kezdett, semmit sem tett megmentése érdekében. Ez gyilkosság, mégpedig segítségnyújtás elmulsztásával.

Az ezt követő évek ismét erőszakkal teltek, sötétben, penészes falak között. Az ügyésznő ezt követően egy kis dobozkát adott át az esküdteknek: tessék, ezek a "zárka" szagától bűzlenek!

Mint ismeretes, Fritzl hét gyermeket nemzett lányának, az idén negyvenhárom éves Elisabethnek.  Elisabeth és három gyermeke az apjuk által épített föld alatti tömlöcben sínylődött tavaly tavaszig, anélkül, hogy valaha is láttak volna természetes fényt. Három másik gyereket - két lányt és egy fiút - a "nagyszülők" magukhoz vettek: ők úgy nőttek fel, hogy még csak nem is hallottak testvéreikről.

A két és fél évtizeden át tartó gaztettről sem a vádlott feleségének, sem közös gyerekeiknek - összesen heten vannak, Elisabeth a harmadik legidősebb - még csak sejtelmük sem volt. A mérnök nemcsak a családját vezette félre, hanem a környezetét és a hatóságokat is megtévesztette. Senki sem tudott arról, hogy mit művel a kert alá mélyen benyúló betonbunkerben.

St. Pölten képei ma bejárják a világsajtót. Egy évvel azután, hogy az Amstetteni Rém ügye ismertté vált, Josef Fritzl bíróság előtt áll. Az ügyiratok 27 oldalon keresztül taglaják a férfi szörnyű tetteit, a halott csecsemő elégetését, a "rabszolgatartást" és más borzalmakat.

Ítélethirdetés csütörtökre várható, addigis kihallgatják Elisabethet, és elemzik az orvosi és elmeszakértői vizsgálatok eredményeit.

Olvasóink írták

 • 4. eszterla 2009. március 16. 16:48
  „Remélem megkapja a maga büntetését de én is bezárnám több évig ugyan oda ,hogy érezze a lánya minn ment keresztül.Neki a halál nem büntetés mert nemfog kinlódni,pedig az ilyen megérdemli.”
 • 3. ASHER 2009. március 16. 15:59
  „azert ha en jol emlekszem-(es milyen jol sajnos)-Fritzl ureknal ennek hogyiscsak na "hagyomanyai"vannak
  ugy 65-evre visszamenoleg!!! lasd pl; Mauthausen Kz-Lager!!!”
 • 2. Catherina 2009. március 16. 14:10
  „...vagy ez a Föld maga a pokol?...azt hiszem, igen, ami rémségek előfordulnak nap mint nap.”
 • 1. Catherina 2009. március 16. 13:59
  „Az ördögök nem a pokolban, - köztünk vannak...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

18+! Monique Covet nem szégyenlősködik (Videóval)

Monique Covet, fétis party helyett ruhapróba, de legalább kitárulkozó. Nekünk így is tetszett, mert… Tovább olvasom