Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Amerikában próbál szerencsét Osvárt Andrea

A siker titka a kemény munka és az állandóság – vallja a Rómában letelepedett Osvárt Andrea, aki életében először részt vett az Oscar-gálán, s fantasztikusan érezte magát.

Két hónapot tölt az Egyesült Államokban; pihen, meghallgatásokra és beszédórákra jár.

˝Hosszúban és pirosban semmiképpen ne menj! Valami elegánsat, ne feltűnőt válassz! Ilyeneket a jelöltek viselnek, furcsán adná ki magát˝ – adtak rögtönzött tippeket tapasztalt barátnői Osvárt Andreának. A Rómában letelepedett színésznő két hónapot tölt az Egyesült Államokban, és életében először, teljesen véletlenül kapott egy jegyet az idei Oscar-gálára.

– Délután fél egykor telefonáltak, hogy akad egy jegy, és fél háromra teljes díszben ott kellett lennem. A gyors divattanácsadás hatására egy magyar tervezésű ruhában jelentem meg. Fantasztikusan éreztem magam. Örülök, hogy ˝A bombák földjén˝ nyerte meg a legjobb film kategóriát. Végre! Évek óta az első igazán jó döntés; szerintem az Oscarnak az a lényege, hogy olyan produkció vigye el a pálmát, amely megérinti az embereket, és nem olyan, mint mondjuk az Avatar, ami inkább arról szól, hogy nagy költségvetésből digitális bravúrokat vigyenek véghez – érvelt Andrea.


Beszélgetésünket követően meghallgatásra rohant – többnyire ezzel telnek a napjai. Beszédórákra is jár, emellett pihen, jógázik – ki akart szakadni az olaszországi mókuskerékből. – Ha egy színésznő éppen nem forgat, az nem azt jelenti, hogy lógatja a lábát, hanem pont az ellenkezőjét: keményen dolgozik azon, hogy formában tartsa magát, megkapjon szerepeket. Ehhez pedig nagyon sok forgatókönyvet meg kell tanulni. Kemény világ ez, sokak érdeke keresztezi egymást. Maga a csoda, ha sikerül megszerezni egy-egy nagyobb szerepet – avatott be a titokba a 30 éves színésznő.

Andrea 23 évesen vágott neki a nagyvilágnak, egyenesen Rómába vezetett az útja. Elárulta: az első öt évre próbaidőként tekintett, kisebb szerepeket kapott, tesztelték. Úgy tartja, a siker titka az állandóságban rejlik: minden válogatáson igyekszik megjelenni, felhívni magára a producerek figyelmét.

– Olaszországban ez bevált. Mára bedolgoztam magam a szakma szívébe. Nem veszem félvállról a dolgokat. Úgy érzem, nem az elvont művészlelkem dominál, két lábbal állok a földön, és azt gondolom, jól tudom menedzselni magam. Ez ugyanis nagyon fontos ebben a szakmában – részletezte a siker kulcsát.


A színésznő a Bika csillagjegyben született, határozottan tudja, mit akar, és keményen meg is dolgozik érte. Hatéves volt, amikor az iskolában bevillant neki, hogy színésznő szeretne lenni. De a barátnője nem értette meg őt, és Andrea ekkor megfogadta, soha nem említi senkinek a vágyait. Félt, hogy kinevetik, nem akarta nevetségessé tenni magát Tamásiban, ahol született. Fiatalkora óta tudatosan építette a karrierjét, a modellkedést ugródeszkának használta. Hamar rájött, hogy sikereket arat a reklámfilmekben, rövid, szőke haja védjegyévé vált. A színiiskola után jött Olaszország.

– Nőként egyszerűbb érvényesülni a szakmában, mivel férfiak mozgatják a szálakat. Érdemes tudni, hogyan lavírozhatsz. De nagyon ügyelni kell a határokra: nem szabad eladnod magad, a könnyűvérűség nem előny – mondja.

Ma már főszerepeket játszik olasz és nemzetközi együttműködésben készülő filmekben, évente 3–4 filmet forgat. Papírja van forgatókönyvírásból, és volt már társproducer saját filmjében, az Il rabdomantéban. 2007-ben neki ítélték az Afrodite-díjat, vagyis az olasz ˝Év felfedezettje˝ elismerést. 2009-ben megkapta a legjobb női főszereplőnek járó Filmspray díjat az Il rabdomante című filmben nyújtott alakításért. Szerepelt már a római Teatro Valle színpadán, és háziasszonya volt a 2008-as San Remó-i fesztiválnak, ami Olaszország talán legnagyobb médiaeseménye. Filmjeiben olyan sztárok oldalán mutatkozott, mint Robert Redford, Brad Pitt, Heath Ledger, vagy Jeremy Irons.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogyni okosan, avagy...

...kilómorzsoló keserves tortúra helyett, kilófaló jókedvű egészségkúra - ezt kínáljuk új sorozatunkban. Tovább olvasom