Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Álomfizetést kaphatnak az indiai hóhérok

Mivel szinte senki nem akadt a hálátlan feladatra, 1900 forintról mintegy 800 ezer forintnyi összegre emelték a hóhéri fizetést az indiai Kerala államban.
A drasztikusan megemelt honoráriumért már több tucatnyian jelentkeztek a hóhér hálátlan állására az indiai Kerala államban.

A Hindustan Times című lap szerint csak a kannuri központi börtönben több mint hetvenen jelentkeztek halálraítéltek kivégzésére azután, hogy 500 rúpiáról (1900 forint) közel 800 ezer forintnak megfelelő összegre emelték a kivégzésenként járó honorárium összegét.

Egy 1957-es börtönkézikönyv szabta meg 500 rúpiában a kivégzésenkénti járandóságot. Ezt az összeget igazították hozzá korunk ár- és bérviszonyaihoz.

Egy pályázó vállalta, hogy adósságai kifizetése céljából akár egyetlen nap alatt végez az összes halálraítélttel. Egy másik felajánlotta, hogy ingyen kivégez egy Govindacsami nevű hírhedt bűnözőt, aki kirabolt és kidobott a mozgó vonatról egy fiatal nőt annak eljegyzése előtt egy nappal, majd maga is leugorva a szerelvényről egy erdőszélen brutálisan megkínozta és megerőszakolta a súlyosan sebesült lányt, aki belehalt sérüléseibe.

A konkrét munkavégzésre - és a vele járó hatalmas összegre - azonban valószínűleg jó ideig várniuk kell a pályázóknak, mert egész Indiában mindössze 4 halálos ítéletet hajtottak végre az elmúlt 19 évben, Kerala államban legutóbb húsz éve.

Indiában jelenleg négyszázan vannak a halálsoron, Keralában 16 ember vár halálos ítélete végrehajtására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Plasztikára költötte a zsákmányt a rabló trió

A világ leghiúbb bűnözői állnak a németországi Ulm tartományi bírósága előtt, a rablók ugyanis… Tovább olvasom