Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Abigél - Kiss Ramóna Bánfalvy Ági nyomdokaiba lép

Felgördült a függöny, először mutatkozott együtt a Szabó Magda örökzöld regényéből készülő színpadi változat szereplőgárdája.
Vidáman próbált az Abigél színdarab nívós szereplőgárdája

Kedélyes olvasópróbán leshettük meg, hogyan folynak az Abigél színpadi adaptációjának munkálatai. Bánfalvy Ági producer és Szikora János rendező vezényletével a művészek egy rendhagyó felolvasáson bizonyították, remek csapatot alkotnak. A színészek közül talán Kiss Ramóna áll a legnagyobb kihívás előtt, aki a Bánfalvy Ági által legendásan megformált Torma Piroska bőrébe bújik a színpadon.

Szereposztás

Vitay tábornok: Trokán Péter/Szabó Sípos Barnabás
Vitay Georgina: Csöngedi Nikolett
Kőnig tanár úr: Lengyel Ferenc/Schlanger András
Zsuzsanna testvér: Gubás Gabi/Fábián Anita
Horn Mici özvegyasszony: Bánfalvy Ági
Kuncz Ferenc királyi főhadnagy: Németh Kristóf
Torma Gedeon a Matula igazgatója: Körtvélyessy Zsolt/Dóczy Péter
Kalmár Péter: Száraz Dénes
Torma Piroska: Kiss Ramóna
Püspök: Harmath Imre
Erzsébet testvér: Sztárek Andrea

Díszlet: Szikora János
Jelmez: Dülk Kata
Rendező munkatársa: Kickinger Gábor
Producer: Bánfalvy Ági
Rendező: Szikora János
Felgördült a függöny, először mutatkozott együtt a Szabó Magda örökzöld regényéből készülő színpadi változat szereplőgárdája, hogy egy különleges olvasópróbán keresztül bepillantást nyújtsanak a kulisszák mögé. A művészek sokat viccelődtek, nevettek, ám Szikora János direktor mindig a kellő időpontban látta el színészeit fontos rendezői utasításokkal. Bánfalvy Ági – aki amellett, hogy producerként jegyzi a darabot, Horn Mici szerepében is látható lesz – elmesélte, mindig vidám hangulatban telik a munka.

– Nagyszerű kis csapat ez, minden próbán ilyen sokat viccelődünk. Azt hiszem, megérte a hosszú hónapokig tartó casting, mert minden karakterhez a legjobban passzoló művészt találtuk meg. Az ifjú tehetségektől kezdve az ismertebb, tapasztaltabb színészekig sok mindenkit hallgattunk meg – mondta Bánfalvy Ágnes, aki arról is beszélt, hogy úgy érzi, ő már örökre az ország Torma Piroskája marad. – Rengetegen állítanak meg az utcán, és mindenkinek Torma Piroska vagyok. A legmeglepőbb élményem az volt, amikor Siófokon sétáltunk a férjemmel, és egy magyarul is alig tudó kínai ember ugrott elém, aláírást kért és azt hajtogatta, hogy Torma Piroska, Torma Piroska! – árulta el mosolyogva a művésznő.A Bánfalvy Ági számára országos ismertséget hozó szerepet ezúttal Kiss Ramóna formálja meg a Városmajori Szabadtéri Színpadon június 8-án debütáló darabban, amely a Budapesti Nyári Fesztivál egyik nagy attrakciója. Hogy vajon milyen érzés a fiatal színésznő számára, hogy Szabó Magda örökérvényű művének színpadi változatában szerepelhet, a következőket nyilatkozta:

– Először a könyvet olvastam. Nem is maradhatott volna ki az első könyvélményeim közül, mivel édesanyám egyik kedvenc olvasmánya az Abigél. A filmsorozatot is mindig megnéztük, egyszerűen beleszerettünk a figurákba. Akárhányszor vetítették, mindig ott ültünk a képernyő előtt és felfedeztünk valamilyen apró újdonságot, amit csak az érzékel, aki sokadjára látja ugyanazt a képsort. Most pedig maga a varázslat, hogy részese lehetek mindannak, amit gyerekként megbűvölten néztem. Hihetetlen érzés – mesélte meghatódva Ramóna, aki számára Torma Piroska szerepe óriási kihívás és megtiszteltetés is egyben.Szintén nagy feladat előtt áll a Bánfalvy Stúdió nagy tehetsége, a bájos Csöngedi Nikolett is, aki Vitay Georginát alakítja. Kőnig tanár urat Lengyel Ferenc és Schlanger András, Kuncz főhadnagyot Németh Kristóf játssza, Vitay tábornok szerepében Trokán Péter és Szabó Sípos Barnabás látható, Zsuzsanna testvért Gubás Gabi és Fábián Anita személyesíti meg, a Matula igazgatóját pedig Körtvélyessy Zsolt illetve Dóczy Péter formálja meg, csakhogy néhány nevet említsünk a valódi színházi csemegének számító sztárszereposztásból. Sűrű a művészek programja, a szerdai felolvasás után útjuk az első jelmezpróbára vezetett.

Olvasóink írták

 • 4. rubeola 2012. május 11. 22:49
  „Szerintem nagy tévedés szappanoperából ismert nőre osztani egy ilyen karakteres szerepet, mint a Torma Piroska. Bánfalvy Ági után egyszerűen lehetetlen jól eljátszani.”
 • 3. Mankapunka 2012. május 11. 15:51
  „Azok a kialvatlan szemek,amik vannak a Ramónának. Gondolom jól telnek az éjszakai bulik.”
 • 2. sx486 2012. május 11. 13:32
  „Nem hinném hogy Tormát és Vitai Georginát még egyszer valaha jobban el lehetne játszani mint akkor egykor tették,
  de sok sikert kívánok az előadáshoz! Lehet hogy megnézem.”
 • 1. Tündenéne 2012. május 11. 11:28
  „Szabó Sípos Barnabás nevét kérném javítani: Szabó Sipos Barnabásnak hívják, ezt azért illene tudni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Timosenko tigrise négy kölyköt szült

Négy kölyköt, köztük egy ritkaságnak számító albínót hozott világra az a fehér tigris Ukrajnában,… Tovább olvasom