Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

A volt kínai elnökre hasonlít az óriásvarangy

Nem a mesebeli hercegre, hanem Csiang Cö-min volt elnökre emlékezteti a kínaikat az egyik pekingi közparkban felállított felfújható óriásvarangy, és a varangy szót máris cenzúrázzák az interneten.
A múlt hét végén az egyik pekingi park tavában felállított 22 méter magas varangy láttán azonnal tréfálkozni kezdtek az arra járók, akik felfedezni vélték a nyolcvanas éveiben járó volt kommunista vezetővel való hasonlatosságot.

A varangyosbékával kapcsolatos hivatkozások azon nyomban eltűntek a Hszinhua hivatalos kínai hírügynökség és a Sina.com hírportál oldalairól.

Kínában azonnal közbelépnek a cenzúrával foglalkozó szervek, hogy megakadályozzák, nehogy valaki a kommunista vezetőkön gúnyolódjon vagy a kommunista pártot befeketítő információkat tegyen közzé.

Tavaly a "nagy sárga kacsa" kifejezést cenzúrázták, miután az interneten megjelent a Mennyei béke (Tienanmen) terén a harckocsioszlop előtt álló tüntetőről készült híres felvétel paródiája, amelyen a harckocsikat óriáskacsák helyettesítették.

Van benne valami?
Van benne valami?

Csiang Cö-min 1989 és 2002 között volt a Kínai Kommunista Párt (KKP) főtitkára. Hivatalos tisztséget nem tölt be azóta, hogy 2004-2005-ben átadta utódjának, Hu Csin-taónak a Központi Katonai Bizottság befolyásos elnöki tisztségét. Az egykori vezető azonban továbbra is befolyással bír az apparátusban. A KKP 2012 végén tartott 18. kongresszusán is érvényesítette az akaratát az új kínai vezetők megválasztásában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz év különélés után sem tudott elválni férjétől egy tajvani nő

A 90 éves matróna nem akarja elfogadni a helyi fellebbviteli bíróság döntését. Tovább olvasom