Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

A vidéki városi lakosok átnyergelnek a rádióra?

Egyre többet rádióznak a vidéki városok lakosai, s a hallgatók nagy része a reggeli műsorok után is kapcsolatban maradt a rádiókkal.
2011 februárjában (egy átlagos hétköznapon vagy egy átlagos hétvégi napon) a 15 évnél idősebb magyar népesség 88%-a, azaz 7 518 000 fő hallgatott rádiót és átlagosan 4 óra volt a hallgatók körében a naponta rádiózásra fordított idő.

A napi rádióhallgatási görbét tekintve az idei év második hónapjában kicsit később kapcsolódtak be a hallgatók a reggeli rádióműsorokba az elmúlt két hónaphoz viszonyítva, így az átlagnapi hallgatottság is az eddigieknél később, délelőtt 10 órakor érte el csúcspontját.

A korábbi trendekkel szemben a hallgatók nagy része a reggeli műsorok után is kapcsolatban maradt a rádiókkal és egészen délelőtt 11 óráig a 15 év feletti lakosság 26%-a hallgatta valamelyik rádióadót.

2010 novemberétől megfigyelhető trend, hogy a vidéken - elsősorban megyeszékhelyeken illetve egyéb kisvárosokban - élők körében egyre
népszerűbb a rádiózás. Az elmúlt négy hónapban folyamatosan növekedett az átlag napi elérés ebben a célcsoportban, a megyeszékhelyi lakosokháromnegyede, a kisvárosi lakosok 70%-a érhető el a rádiók által egy átlagnapon (2010 nov.-2011 febr. összevont adat).

Hétköznapokon még magasabbak ezek az arányok: az elmúlt négy hónapban a megyeszékhelyi lakosok 78%-a, a kisvárosi lakosok 75%-a kapcsolódott be valamelyik rádióadó műsorába egy átlagos hétköznapon.

A vidéki városi lakosok körében növekvő átlagnapi rádiózás hátterében tehát egyrészt a növekedő hétköznapi rádiózás áll, másrészt pedig az a jelenség hogy vidéken jobban szétválik a kétféle rádiózási forma, azaz kisebb az átfedés a hétköznapi és a hétvégi rádiózók tábora között, mint Budapesten.

Olvasóink írták

  • 1. maraton 2011. március 24. 22:22
    „Nem is csoda, a sok igénytelen kereskedelmi TV-t látva.....én is szívesebben hallgatok rádiót.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálra zúzta magát a részeg modell

Súlyos balesetben vesztette életét Marina Malafeeva orosz modell. Vjacseszlav Malafejev, a Zenit… Tovább olvasom