Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A vásárlók még nem találják elég meggyőzőnek a 3D tévét

Egy, a Nielsen Co. által a háromdimenziós televíziózással kapcsolatos fogyasztói magatartásról készített felmérés arra a megállapításra jutott, hogy a közvetlen tapasztalatszerzést követően csökkent a nézők lelkesedése a technológia iránt, bár még így is 52 százalékuk vélte úgy, hogy jobb élményben volt része annál, mint amire számított.

Az amerikai Cable Ú Telecommunications Association for Marketing megbízásából végzett felmérés megállapítja, hogy "nagy érdeklődés övezi a 3D televíziózást, de még sok akadályt kell leküzdeni a technológia sikerre viteléhez".

A magas ár mellett a technológia terjedésének legnagyobb akadályát az élvezetéhez szükséges speciális szemüvegek viselésének szükségessége jelenti.

A megkérdezettek 57 százaléka nevezte meg a szemüveget a készülék vásárlása ellen hozott döntés okaként. Tízből kilencen gondolták úgy, hogy a szemüveg viselése akadályozza egyéb tevékenységek végzésében.

A tanulmány szerint a 3D televízió technológia széleskörű elterjedésére nem kerülhet sor szemüveget nem igénylő készülékek kifejlesztése nélkül.

Miután közvetlen tapasztalatot szereztek, megismerkedtek a technológia alkalmazásáról, csökkent az elkövetkező egy éven belül 3D tévékészüléket vásárolni szándékozók aránya a felmérésben részt vevők körében.

A vásárlást elutasító döntés indokaként nagy számban hozták fel a megkérdezettek azt a véleményt is, hogy nincs még annyi megtekinthető tartalom, ami indokolhatná a befektetést. A megkérdezettek több mint háromnegyede szerint a 3D technológia sokkal inkább bizonyos speciális tartalmak, például sportközvetítések vagy filmek élvezetére alkalmas, mint az átlagos tévézéshez.

A számítógépes játékot játszók körében tízből heten tanúsítottak érdeklődést háromdimenziós játék lehetősége iránt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Év Fája - Indul a szavazás

Szavazzon a versenyben szereplő megyei fákra! Tovább olvasom