Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

A Twitter a politika és az újságírás kedvence

Elsősorban az újságírás és a politika területén élnek sokan a Twitter közösségi portál adta lehetőségekkel egy nemrég bemutatott tanulmány szerint.
Egyre több újságíró és politikus használja a Twittert diskurzusra, (ön)reklámozásra vagy információszerzésre. Főként a twitteres interakciók milyenségét és tematikai súlypontjait igyekszik feltárni a Twitterpolitika című tanulmány, amelyet a Bécsi Egyetem mutatott be csütörtökön.

Julian Ausserhofen, Axel Kittenberger és Axel Maireder vette górcső alá az osztrák twittereseket. Összesen 374 felhasználót választottak ki, akik három hónap alatt többször is kifejezték véleményüket egy-egy politikai témában. A kutatás szerint az "akut" twitterezés a leggyakoribb, vagyis a gyorsan berobbanó témákat - amelyeket a rövidéletűség is jellemez - tárgyalják ki legintenzívebben a twitterezők.

Elsősorban este aktívak a Twitter felhasználói.

A politikusok és újságírók rövid üzeneteinek egyhatoda főként az olyan átlagpolgároknak szól, akik szintén otthonosan mozognak a Twitter világában és gyakran vesznek részt vitákban. Kiderült az is, hogy a több követő nem jelent automatikusan nagyobb jelentőséget. Inkább az számít, hogy milyen gyakran ajánlja az üzenetek írója más twitterezők oldalait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magából csinált poént Obama - videóval

Kínos helyzetbe keveredett a napokban Barack Obama amerikai elnök, aki Dimitrij Medvegyev orosz… Tovább olvasom