Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

A tűzoltók tanácsai az adventi időszakra

Soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni nyílt lángot, gyertyát, csillagszórót. Advent ünnepe alatt különösen figyelni kell minderre!

A vasárnap kezdődő adventi időszak kapcsán a tűzoltók a nyílt láng és az elektromos árammal működő díszek használatára vonatkozó biztonsági szabályokra, a baleset-megelőzésre hívták fel a figyelmet.

A Magyar Tűzoltó Szövetség szóvivője az MTI-nek nyilatkozva a gyertyagyújtással összefüggő tűzesetek megelőzésének fontosságát hangsúlyozta, figyelmeztetve arra, hogy a felügyelet nélkül, lánggal égő gyertyával díszített adventi koszorú irodában vagy lakásban könnyen tüzet okozhat.

Dobson Tibor annak kapcsán, hogy a keresztény hagyományok szerint most vasárnap gyújtják meg az adventi koszorú első gyertyáját, kiemelte: komoly tűz keletkezéséhez az is elegendő, ha valaki csak pár percre távozik a helyiségből, ezért arra kérik a lakosságot, hogy a téli időszakban fokozottan vigyázzanak a nyílt lángra, gyertyára, csillagszóróra, és soha ne hagyják azt felügyelet nélkül.

Mint mondta, a téli szünetben felügyelet nélkül hagyott, otthon tartózkodó gyerekek elől el kell zárni a tűzgyújtásra alkalmas eszközöket, mert ellenkező esetben elképzelhető, hogy nem kellő körültekintéssel akarnak csillagszórót vagy gyertyát gyújtani, és ennek súlyos következményei lehetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tévhitek a diákhitelről: hogyan lehet nagyot bukni?

A főiskolások és egyetemisták tanulmányaik kezdetén szembesülnek a kérdéssel: felvegyék vagy ne… Tovább olvasom