Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A tűzoltó nem katasztrófavédelmi szakember

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete kéri, hogy hogy a „katasztrófavédelem szakemberei" szóösszetételt ne a „tűzoltók" szinonimájaként használják. Főleg ne a Belügyminiszter!

Nehezen tanul a Belügyminiszter Úr!

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, már a tavaszi árvízi védekezés után is sérelmezte, hogy a tűzoltók munkáját - az elismerések során - nem köszönte meg Pintér Sándor dr. a Magyar Köztársaság Belügyminisztere.

A hétfőn történt ajkai káresetnél is a tűzoltók voltak az elsők.

Ők az egyetlenek, akik káresethez azonnal riaszthatóak és a riasztástól számítva 2 percen belül el kell hagyniuk a laktanyát.

A szakszervezet észrevétele és kérése, hogy a „katasztrófavédelem szakemberei" szóösszetételt ne a „tűzoltók" szinonimájaként használják.

A HTFSZ a Belügyminiszter Úr helyett, köszönetét fejezi ki a kárelhárításban részvevő összes szervezetnek és személynek, az elhunytak családtagjainak részvétünket fejezzük ki, a szerencsétlenség során sérülést szenvedett lakosoknak és kollégáknak, pedig mielőbbi felépülést kívánunk.

HTFSZ Elnökség

Olvasóink írták

  • 1. Dörgés 2010. október 16. 09:27
    „Na, igen. Valamit fel kell mutatni egy olyan szervezetnek, ami semmit nem csinál. Így a tűzoltók mögé bújva, azt a látszatott keltve, hogy valami értelmeset csinálnak. Pedig ez a katasztrófavédelem csak egy bujtatót állás. Lassan ott lesz, ahogy, egy tűzoltóra (dolgozó / végrehajtra) jut három katasztrófavédelmis (Főnököt játszani akaró/semmit nem tevő). Még tűznél és balesetnél sem láttam egy kékruhást, aki meg fogta volna a munkát. Nem riaszthatóak 2 percen belül, de jó fizetést kapnak, és irodából mennek 25 év szolgálat után zsíros nyugdíjba.... A vonulós tűzoltó meg csak szív meg mindent rajtuk akarnak meg spórolni....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A valódi egyéniség a trend

Amikor meghívó érkezett, hogy vegyek részt az idei Hajas Cut & Color Competition médiazsűrijében,… Tovább olvasom