Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

A tévéműsorokra keresünk legtöbbször a Google-ban

Az Éjjel-Nappal Budapest, Krasznai Tünde, a Sztárban Sztár és ByeAlex iss ott van a top10-ben. És szeretjük a palacsintát.
Több mint 70 ország kereséseinek figyelembe vételével készítette el a Google a tavalyi év internetes kereséseinek statisztikáját.

Hazánkban, a keresési lista 10 legnépszerűbb találatának túlnyomó többségét a televíziók népszerű tehetségkutatói, illetve zenész-táncos show műsorai adják (pl. a Dal, Voice). Az internetes magyar felhasználók a hétköznapi élet problémái iránt (pl. árvíz, bérkalkulátor) is érdeklődtek.

A Seoz.hu kimutatása szerint az általános kategóriát Paul Walker vezeti, ami azért érdekes, mert a színész november végén halt meg egy balesetben, vagyis csak a decemberi keresések száma több volt, mint amennyi keresést az Éjjel-Nappal Budapestre egész évben indítottak a magyar netezők.

Sokan kerestek a Voice című tehetségkutatóra is, az első magyar személy pedig a negyedik helyen található: a Krasznai Tünde kifejezésre 1 millió 210 ezer találatot ad egyébként a Google.

Általános
1. Paul Walker
2. Éjjel-Nappal Budapest
3. Voice
4. Krasznai Tünde
5. Sztárban Sztár
6. Eurovision 2013
7. Bérkalkulátor 2013
8. Árvíz
9. ByeAlex
10. Street View 

A személyek toplistájára vagy olyanok kerültek fel, akik tévéműsorhoz köthetők (Krasznai Tünde, ByeAlex, Berki Krisztián), vagy olyanok, akik tavaly haltak meg (Paul Walker, Nelson Mandela, Olvasztó Imre, Erőss Zsolt). Mondjuk tévé nélkül valószínűleg Szepesi Nikolett és Pikali Gerda sem lennének ennyire felkapottak. Katalin hercegnő is ott van még a top10-es listán.

Személyek
1. Paul Walker
2. Krasznai Tünde
3. ByeAlex
4. Pikali Gerda
5. Szepesi Nikolett
6. Berki Krisztián
7. Nelson Mandela
8. Katalin hercegnő
9. Olvasztó Imre
10. Erőss Zsolt 

Érdekes a "Hogyan..." kezdetű kérdések listája is. Az első helyen „Hogyan kell csókolózni", míg negyedikként a „Hogyan kell csajozni" kereső kifejezések végeztek. Ebben a tekintetben nem látszik jelentős változás a tavalyi évhez, amikor is a „Hogyan kell smárolni" kifejezés diadalmaskodott ebben a csoportban. Második helyen a "Hogyan írjuk helyesen" kifejezés végzett (örömteli, hogy van igénye erre a felhasználóknak). Harmadik a "Hogyan fogyjak le" - ebbe a kategóriába tartozik még a "Hogyan legyek szép" (7. hely) is. A 8. helyen álló "Hogyan hízzak" elsőre meglepő lehet, de ha belegondolunk, bizony itt a helye a listán.

Hogyan kell...
1. Hogyan kell csókolózni
2. Hogy írjuk helyesen
3. Hogyan fogyjak le
4. Hogyan kell csajozni
5. Hogyan rajzoljunk
6. Hogyan szerezzek pénzt
7. Hogyan legyek szép
8. Hogyan hízzak
9. Hogyan tanuljunk
10. Hogyan spóroljunk 

A "Mi az a...?" típusú kérdéseknél az nyert, ami tavaly is - "Mi a szerelem". Van, aki az aszcendensét, van, aki a horoszkópját, és van, aki a boldogságot keresi.

Mi az a...
1. Mi a szerelem
2. Mi a reflux
3. Mi az aszcendensem
4. Mi a horoszkópom
5. Mi a boldogság
6. Mi az nfc
7. Mi a twoo
8. Mi az internet
9. Mi a bivakolás
10. Mi az instagram 

Mi, magyarok, imádjuk a palacsintát, de gyakran nem emlékszünk a receptjére. Érdekes, hogy a listán zömében sütemények szerepelnek - kivétel talán csak a magyar specialitás, a lángos, és a két olasz, a pizza és a lasagne.

Receptek
1. Palacsinta recept
2. Gofri recept
3. Muffin recept
4. Lángos recept
5. Tiramisu recept
6. Pizza recept
7. Lasagne recept
8. Fánk recept
9. Brownie recept
10. Kókuszgolyó recept 

A seoz.hu kimutatásában megnézhetik, hogy mik voltak 2013-ban a legnépszerűbb diétákkal kapcsolatos, spórolási, vásárlási és kulturális célú keresések (gondolta volna, hogy a Madách Színház megverte a Dumaszínházat?)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízálló mp3 lejátszó - ásványvízbe csomagolva

A Sony ötletesen érzékelteti, mennyire vízálló, speciálisan úszáshoz kifejlesztett mp3 lejátszója:… Tovább olvasom