Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

A természet szexcsodái a londoni Természettudományi Múzeumban

A brit főváros tekintélyes Természettudományi Múzeuma története során először szentelt kiállítást a szex témájának - úgy, ahogy az a természetben megvalósul.

A felnőtteknek és 16 éven felülieknek meghirdetett kiállításon bemutatott anyag egyszerre bizarr és költői. A témáról mindent elmondanak, mindent illusztrálnak: kitömött nyulak és sündisznók láthatók "akcióban", mindent bemutatnak a denevér hajszálvékony péniszétől egészen a rozmár hatalmas hímvesszejéig. A híres brit humor nem hagyja cserben a rendezőket, a ˝zöld pornó˝ című filmsorozatban Isabella Rossellini színésznő idézi fel a legkülönbözőbb állatok köztük a csiga, a kacsa és a pók reprodukciós stratégiáit. Az ember nemi élete ugyancsak szimplának tűnik ahhoz képest, hogy egyik tengericsiga-faj leválasztható péniszt helyez el a nőstényében, vagy hogy az egyik rákfaj hímje képes saját méretének harmincszorosát elérő szaporítószervet felmutatni.

Guy, a gorilla, a londoni állatkert valóságos jelképe volt éveken át, most preparálva trónol a kiállítás egyik díszhelyén. Az impozáns főemlős valóságos háremet tartott, elkergette vetélytársait, ugyanakkor igen kedves is tudott lenni. A látogatókat elbűvölik a szerelem gyakorlására minden helyzetben kész bonobók. Az utoljára felfedezett emberszabású majmok akár csecsemőjükkel a hátukon is párosodnak, vagy éppen ananászt rágcsálnak az aktus közepette.

- Arra kérjük a látogatókat, hogy minden előítéletüket hagyják a ruhatárban - mondta az AFP-nek Tate Greenhalgh, a kiállítás biztosa. -Az anyag az élővilág szaporodási formáinak meglepő fejlődését és összefüggéseit mutatja be: az állatok számára minden azt szolgálja, hogy a lehető legsikeresebben reprodukálják a fajt. Egy ökörszemfajta, a tudományos nevén Malurus cyaneus néven ismert, csodálatos kék tollazatú madár egyszerre 8 milliárd spermatozoidból álló termékenyítő anyagot képes termelni, ez rekordnak számít, viszont nősténye igen csapodár, és ezzel növeli a versengést kérői között. A ravasz sündisznó nem riad vissza attól, hogy lezárja az általa megtermékenyített nőstény hüvelyét egy olyan spermaanyaggal, amely megkeményedik, és ezzel lehetetlenné teszi a riválisok dolgát. A költészet is jelen van, egy fal formájában, amelyre a látogatók rajongó szavakat írhatnak, közeledik ugyanis Bálint-nap, a szerelmesek ünnepe. A Sexual Nature című kiállítás február 2011. október 2-ig látogatható a Természettudományi Múzeum termeiben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börtön járhat a kutyaugatásért

Börtönbüntetésre ítélte a bíróság Szicíliában azokat a kutyatulajdonosokat, akiknek ebjei éjszakai… Tovább olvasom