Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

A távmunka elégedetté tesz

A távmunka hatékonyabbá és elégedettebbé teszi a munkavállalókat.

A távmunka hatékonyabbá és elégedettebbé teszi a munkavállalókat, segít a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtésében, s megtakarítással is jár.

Az infokommunikációs piacon érdekelt amerikai Cisco elemzése szerint az alkalmazottak 69 százaléka arról számolt be, hogy távmunkában hatékonyabban képesek végezni munkájukat, 75 százalékuk szerint pedig a határidőket is jobban lehet így tartani.

A megkérdezettek 67 százaléka szerint munkavégzésük minősége is javult a távmunkának köszönhetően. A munkatársak a távmunkával megtakarított idő 60 százalékát munkára, 40 százalékát pedig magáncélra hasznosítják. Így nem csoda, hogy a felmérésben résztvevők 80 százaléka a távmunka eredményeként javuló életminőségről számolt be. A kutatás kimutatta azt is, hogy a távmunka jobb munkaerő-megtartási arányokat is eredményez, mivel a válaszadók több mint 91 százaléka szerint a távmunka valamennyire vagy nagyon fontos az általános munkahelyi elégedettségük szempontjából.

A távmunka megtakarítással is jár, hiszen a Cisco felmérése szerint az oda-vissza ingázás átlagos távolsága az USA-ban vagy Kanadában 50 kilométer, az ázsiai csendes-óceáni térségben 22, Japánban 42, a feltörekvő piacokon 26, Európában pedig napi több mint 70 kilométer utazással jár.

A Cisco felmérésében résztvevő ázsiai csendes-óceáni, európai, japán, amerikai és kanadai alkalmazottak arról számoltak be, hogy a távmunkának köszönhetően évente összesen mintegy 10 millió dollárt takarítanak meg az üzemanyagköltségekben.

A cég szerint a távmunka környezetkímélő is, mivel a társaság és munkatársai, akik hetente átlagosan két napot töltenek távmunkával, évente így mintegy 50 ezer tonnával kevesebb üvegházhatású gázzal terhelik környezetüket.

Olvasóink írták

 • 4. Béla59 2009. augusztus 26. 12:42
  „2. gyene 2009.08.24. 10:28 !!!
  Akinek nem inge... (ne érdeklődjőőőőn!)”
 • 3. miracle 2009. augusztus 24. 14:56
  „Nálunk nemigen van normális.
  Lásd 1. hsz.”
 • 2. gyene 2009. augusztus 24. 10:28
  „Ez mind szép és jó! DE!
  Hol lehet távmunkára jelentkezni?
  Ugyanis, nem lehet találkozni az ajánlatukkal....”
 • 1. miracle 2009. augusztus 23. 19:57
  „Á, szegény főnökök kit fognak akkor egrecíroztatni? Nekik az a lényeg, hogy az irodában kell kotlani nyakkendőben a mvállalónak, akit időnként lecseszhetnek.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elpusztult Yoki, a nyíregyházi nőstény elefánt

Elpusztult a Nyíregyházi Állatpark Yoki névre hallgató, 17 éves afrikai elefánttehene csütörtökön… Tovább olvasom