Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 15°C | 24°C Még több cikk.

A sztárnagykövetek Budaörsön személyesen segítették az életmentést

Farkasházi Réka, Jaksity Kata és a Back to Black zenekar frontembere, Bebe is támogatják a mentők munkáját segítő nagyszabású kampányt, a Segíts okosan!-t, amelynek célja, hogy a hazai utakon futó mentőautók mindegyikét defibrillátorral lássa el, illetve bővítse az emberek életmentéssel kapcsolatos ismereteit.
A február 10-től március 31-ig tartó program részeként megrendezésre kerülő 5 állomásos roadshow március 5-i, budaörsi állomásán a hírességek Győrfi Pállal, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatójával közösen mutatták be az érdeklődőknek az életmentés alapismereteit a Tesco áruházban.

Az immár hagyománnyá vált „Segíts okosan!" programot első alkalommal 2009-ben hirdette meg az Unilever Magyarország Kft. azzal a céllal, hogy támogassa az Országos Mentőszolgálat munkáját, felszerelje az összes mentőautót életmentő defibrillátor készülékkel, és gazdagítsa az emberek életmentési ismereteit. Ennek érdekében, évről-évre az ország számos pontjára ellátogat, idén először pedig sajtópályázat meghirdetésével, valamint erős Facebook jelenléttel támogatva rendezi meg a szintén hagyománnyá vált mentőállomások versenyét. A mentőállomásokra egy nem-emeltdíjas sms számon, valamint a program weboldalán és a facebook oldalán is lehet szavazni. A facebook-os jelenlét sikerét mutatja, hogy az oldal február 11-ei indulása óta több mint 43.000 rajongót gyűjtött.A program egyik fontos részét képezi az 5 állomásos, egész napos roadshow, amelyből egy alkalommal az OMSZ munkatársai a munkájuk egyik legfontosabb elemét, az életmentés tudnivalóit a kampány sztárnagyköveteivel együtt mutatták be a látogatóknak, akik vásárlásukkal 2011. február 11. – március 31. között maguk is támogatni tudják a programot. Minden, a kampányban résztvevő termék megvásárlásából 1-1 Ft-ot az OMSZ javára ír az Unilever. 2009 óta ezekből az 1 Ft-okból összesen 86 millió forint gyűlt össze, amelyből 140 db defibrillátor készüléket vásárolt az Országos Mentőszolgálat.A Segíts okosan! program idei legfőbb célkitűzése, hogy a hazai utakon futó mentőautók mindegyikében legyen defibrillátor.

„A kampány során összegyűlt pénzből defibrillátorokat tudunk vásárolni, így reményeink szerint a hazai utakon futó mentőautók mindegyikét felszerelhetjük életmentő defibrillátor készülékkel. Komoly és jelentős segítség ez nemcsak a mentők, de az egész társadalom számára" – mondta el a programról Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója.

Március 5-én 8:00-tól 20:00-ig a budaörsi Tesco hipermarket adott otthont az életmentő bemutatókkal, életmentéssel kapcsolatos tanácsadással, nyereményjátékokkal és gyermekek részére tartandó különleges fotózással egybekötött egész napos programoknak, ahol az érdeklődőket a program sztárjai, valamint értékes ajándékok is várták. A kampány következő állomása a szegedi Tesco hipermarket, amely 2011. március 12-én várja az érdeklődőket.
„Az emberi élet törékenysége, az idő értéke talán sehol nem annyira kézzel fogható, mint egy száguldó mentőautóban. Azt hiszem nem kell magyarázni annak fontosságát, hogy ezek a mentőautók a lehető legjobb, legkorszerűbb felszerelésekkel legyenek ellátva. A defibrillátorok, melyeket ennek a kampánynak a kapcsán kap a mentőszolgálat biztos vagyok benne, hogy sok esetben fognak esélyt adni édesapáknak, hogy hazatérjenek családjukhoz, súlyos betegeknek, hogy eljussanak az életmentő beavatkozásokig a kórházakba. És talán még ennél is fontosabb az a kezdeményezés, hogy mindannyian legyünk tisztában az alapvető segítségnyújtás szabályaival. Én édesanyaként a gyermekeimnek is szeretném megtanítani, mert fontos, hogy vészhelyzetben jól tudjanak, tudjunk reagálni - mesél a program fontosságáról Farkasházi Réka.Látogasson el Ön is a www.segitsokosan.hu weboldalra és a Segíts okosan facebook oldalra, ahol minden nap friss hírekkel és hasznos tudnivalókkal várjuk!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hyppolit, a lakáj Los Angelesben

A Los Angeles-i Thália Stúdió Óss Enikő színművésznő rendezésében mutatta be a Hyppolit, a lakáj… Tovább olvasom