Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

A szigorú tekintet miatt beperelte a színésznőt egy kínai férfi

Nem bírta a híres kínai színésznő képernyőről rá szegeződő tekintetét elviselni egy sanghaji férfi, s mert emiatt lelki károsodást szenvedett, úgy döntött: beperli az egyébként vonzó és csinos Csao Vejt.
Az énekesként és filmrendezőként is ismert sztár az egyik csatornán főidőben sugárzott Anyatigris nevű tévéfilmsorozat főszereplője. A májusban indított népszerű tévéjátékban Csao egy olyan anyát alakít, aki - az átlag kínai anyákhoz hasonlóan - könyörtelenül hajtja, buzdítja egyetlen leányát, hogy minél jobb eredményeket érjen el, míg férje nagyobb szabadságot adna a gyermeknek.

A szigorú Csao tekintetével is gyakran ad nyomatékot kívánságainak, ám ez a jelek szerint nemcsak filmbéli gyermekében okozott lelki megrázkódtatást, hanem annak az otthonában tévéző sanghaji férfinek is, aki trauma miatt a bírósághoz fordult kártérítésért.

A jogi napilap által szerdán ismertetett ügyet egy legfelsőbb bírósági illetékes hozta fel példaként arra, hogy miként lehet a perek kezdeményezésének bővülő jogával visszaélni. Kan Ven szerint ugyanis felesleges a bíróságok forrásait ilyen és ehhez hasonló értelmetlen ügyekre fecsérelni.

A sajtóbeszámoló nem tért ki arra, hogy a konkrét esetben a felperes beadványát elfogadták-e, de megjegyezte, a május elseje óta érvényben lévő szabályok miatt immár sokkal nehezebb az állampolgárok kereseteit visszautasítani. Ennek következtében a múlt hónapban éves viszonylatban már 29 százalékkal meg is nőtt a számuk, elérte az egymilliót.

Szakemberek szerint az eljárásrendben bekövetkezet változtatások eredeti célja az, hogy minél kevesebb indokkal lehessen a panaszosokat elutasítani, minden ügyben alapos és érdemi döntés szülessen. E helyzetben azonban a rendszerbe kerülhetnek olyan ügyek is, mint az egyébként több nemzetközi díjjal is elismert, pénzét is jól forgató, s emiatt a Forbes magazin milliárdos-listáján is szereplő Csao Vejt vélhetően reménytelenül vádló tévénéző esete.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogyott a kedvenc cukorkája, átrendezte a boltot - videó

A dühös, középkorú nő szélvészként söpört végig az amerikai élelmiszerüzleten. Tovább olvasom