Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

A szerény sztár és a szépség

Egy éve csillagként született újjá és azóta üstökösként ível felfelé pályája – mondhatnánk Tabáni Istvánról, a tehetségkutató műsort megnyert énekesről, de hozzá sokkal visszafogottabb kifejezések illenek.

A szerény énekesen nem sokat változtatott a sztárság, pedig idén sok álma megvalósult.

Ha már mindenképp sztárnak nevezik a Csillag születik műsor nyertesét, Tabáni Istvánt, akkor a József Attila-idézet illik hozzá, miszerint ˝Dolgozni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes.˝. A tévés műsor dicsőségével járó pénzjutalmat, a tizenkétszer egymillió forintot se költötte még el. ˝Jó helyen van. Egyelőre gyűjtöm a pénzt, hiszen a lemezek, a fellépések is bevételt jelentenek. Majd ha úgy érzem, akkor hozzányúlok, de nem vagyok az a fajta, aki szórja a pénzt˝ – nyilatkozta lapunknak. Talán azért se, mert kudarccal végződött több korábbi próbálkozása, viszont megtanulta, ha elesik az ember, tudnia kell újra talpra állni. ˝A legfontosabb, hogy az ember ilyenkor se veszítse el a reményt, a magába vetett hitét, mert az a mozgatórugója, amellyel a célját elérheti. És persze sokat segít, ha a család biztat, erősít, támaszpontot jelent˝ – állítja az énekes tapasztalatai alapján.


– A zenében az a szép, hogy érzéseket jelenít meg. Érzéseket közvetít az énekes a hangjával. A zene megfoghatatlan, láthatatlan, mégis a szívig hatol. Eleve szép a világunk is, ha nem rontjuk el, és mi, emberek mindannyian megismételhetetlen csodák vagyunk – mondta el Tabáni István, amikor a szépségről kérdeztük a Gyönyörű szép címet kapott új lemeze okán. Már szinte legendás szerénysége, de ezt nem negatív jelzőnek kell tekinteni. Hiba lenne az énekest „esetlen gyereknek", elesettnek beállítani, hiszen bizonyította határozottságát és kitartását.

Rajongójával jár

Szegedi, egyetemista barátnője van Tabáni Istvánnak. Csillával az egyik Csillag születik-gálán ismerkedtek össze, a hölgy az énekes rajongójaként ajándékkal készült. Arról a pillanatról, amikor átadta, István úgy beszél: ˝Ez a találkozás meghatározó volt. Valamit éreztem akkor, nem is tudom, a kisugárzásából. Összetett dolog ez, hogy mi fog meg egy másik emberben.˝ Manapság Csilla alkalmazkodik Tabáni István időbeosztásához, együtt mennek oda, ahova az énekest munkája hívja. Ez nagyban közrejátszik abban, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb lett az élete.
˝Tényleg kilógok a sorból abból a szempontból, ahogy megélem a velem történteket. Például visszafogottan fogadom a sikert, de attól még ugyanúgy örülök, mint aki heves mozdulatokkal, ugrálással mutatja ki érzéseit.˝

– Néha meglepődöm, hogy több rajongóm időt és pénzt szán arra, hogy több fellépésemen ott lehessen. Őket már barátként köszöntöm. Tőlük is kapok impulzusokat a dalszerzéshez. Impressziókból, benyomásokból összegződik egy-egy gondolat, aztán előfordul, hogy a HÉV-en, az utcán spontán jut eszembe a dallam és rögtön rádúdolom egy diktafonra, a telefonomra. Ilyenkor születnek a legjobb dalok – meséli alkotási módszeréről Tabáni. A zene jelenleg életében az első számú, emellett most nincs energiája a festésre, a rajzolásra, de később azt is folytatni szeretné. Gyorsan eltelt számára az utóbbi egy év, amit csodás évnek tart, mert élményekkel, barátokkal gazdagodott, és még párt is talált.

Nem lehet rossz véleménye a tehetségkutató műsorokról, hiszen az egyikben tűnt fel énekesként. Szerinte nincs más fórum arra, hogy ha valaki tehetséget érez magában, de nincs, aki felkarolja, elinduljon a pályán. ˝Aki képernyőre kerül, annak jól kell sáfárkodnia az eséllyel. Lényeges, hogy magából mindig valami újat tudjon mutatni, de közben megmarad annak, aki, annak, akinek ismerik. Nehéz egy tehetségkutató műsorban eldönteni, ki lesz hosszú távon sikeres. Abban, hogy ott tud-e maradni a topon, a hangja mellett sokat nyom a latban, hogy szerethetőnek tartják-e.˝

Olvasóink írták

 • 12. Truder 2010. november 28. 18:14
  „Kicsit gáz a pasi, de nem hallgatom és kész, ettől még másoknak tetszhet...”
 • 11. GD 2010. november 27. 11:50
  „Énekelhetne duettet Szíj Melindával.”
 • 10. drKotász 2010. november 25. 22:43
  „rakás szerencsétlenség”
 • 9. miaturo 2010. november 25. 20:10
  „És ezt is nézzétek meg: http://www.youtube.com/watch?v=ubrs5cDwhUg&feature=player_embedded”
 • 8. miaturo 2010. november 25. 20:02
  „TomDenem, Mankapunka, nektek ajánlom ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=u9YobV3HFhU”
 • 7. empathia 2010. november 25. 07:40
  „ENNYI ROSSZINDULAT SZÖRNYŰ...”
 • 6. TomDenem 2010. november 24. 15:15
  „ez nem szerény, hanem gyengeelméjű”
 • 5. macskaszem 2010. november 24. 13:35
  „Ha meg botrányos lenne az lenne a baj nektek. Ilyen a természete , még ha túl komolynak is tűnik.”
 • 4. Mankapunka 2010. november 23. 23:15
  „Mondom,nekem olyan lehangoló maga a képe,a megjelenése. Mint aki minden napját úgy éli típus,hogy "Mindenki hibás,csak ő nem"

  Életunt arcot vág mindenhez.

  Gondolom középiskolában verték az osztálytársai,mert már ott is ilyen egymagamban ülök típus lehetett.”
 • 3. drKotász 2010. november 23. 18:38
  „Volt szerencsém hallani nyáron almádiban, valami vicc volt ahogy részegen nyekergett a színpadon. Még a szöveget is elfelejtette és odaszólt a zenecsinálónak hogy inkább ugorják át a részt. Ugyanolyan nulla mint többi. Egy darabig el lesz a hakniból azt jóvan.”
 • 2. macskaszem 2010. november 23. 16:40
  „Én úgy gondolom, jó humora van ,csak nem a kamera előtti bohóckodás a lényeg.
  Azon kevesek közé tartozik aki talán megmaradt olyan lelkű embernek mint amilyennek megismertük. Ez bizony nehéz , mivel a botrányok uralják a szórakoztatást.
  Én is sajnálom, hogy kevés ideje jut a festésre mert abban is tehetséges.”
 • 1. Mankapunka 2010. november 23. 13:57
  „Annyira sugárzik belőle,hogy nem tud néha hülyülni is egy kicsit.

  Elég szar lehet úgy az élet,ha nem bolondozol egy kicsit”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szavazás közben élvez el a spanyol nő - videó+18!

Szavazni öröm(Votar és un plaer) – a címe annak a kampányvideónak, amelyen egy nő szavazata… Tovább olvasom