Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A Szent Péter bazilika kupoláján tüntetett a vállalkozó

A trieszti vállalkozónak ez volt a negyedik demonstrációja az Európai Unió politikájával szemben 135 méter magasságban.
A 47 éves Pietro Marcello Di Finizio szombaton mászott fel a Szent Péter bazilika kupolájára, és csak három nap alatt sikerült rávenni arra, hogy hagyjon fel az itt tartott tiltakozási akciójával - adta hírül a Vatikán.

Di Finizio jegyet váltott és a turistákkal együtt gyalogolt fel a kupolába, amelynek egyik ablakán mászott ki. Tapasztalt hegymászóként az ablak külső pereméhez rögzítette magát, és itt töltötte az éjszakákat is.

A bazilika kupolájára kiakasztott lepedőn a férfi Ferenc pápa és Giorgio Napolitano olasz államfő segítségét kérte a Bolkenstein-direktívával és az Európai Unió szociális "hentespolitikájával" szemben.

 
Forrás: giornalettismo.com
Forrás: giornalettismo.com

"Isten szerelmére, álljatok le! Mindannyiunkat megöltök! Ferenc pápa, segíts te rajtunk!" - szólt a férfi által írt traszparens.

A 135 méteres magasságban tüntető trieszti vállalkozó biztonságára a vatikáni biztonsági szolgálat emberei és az olasz tűzoltóság felügyelt.

Pietro Marcello Di Finizio jó ismert személy Olaszországban. 2012 júliusában mászott fel először a Szent Péter bazilika kupolájára, akkor is az európai szolgáltatási piacot szabályozó Bolkenstein-direktíva ellen tiltakozva. Az egykori strandtulajdonos Di Finizio szerint az uniós liberalizáció tönkreteszi az olasz vállalkozókat.

Forrás: giornalettismo.com
Forrás: giornalettismo.com

2012 októberében és novemberében ismét felmászott a kupolára az euró, Mario Monti kormánya, az európai és az olasz megszorítások és a multinacionális cégek ellen tüntetve.

"Nem vagyok se szent, se hős, egy kisvállalkozó vagyok, aki otthonát és munkáját védi" - írta Di Finizio a Facebook-oldalára. A Szent Péter bazilika kupolájának tetején tavaly emelték meg a vaskorlát magasságát éppen annak megakadályozására, hogy valaki átmásszon rajta. Di Finizio azonban most az ablakon keresztül jutott ki a kupolára. Az olasz sajtó azt kérdezte, miért nem ismerte fel, és miért nem tartóztatta fel a férfit a Szent Péter bazilika bejáratánál a hatékonynak ismert vatikáni biztonsági szolgálat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Ébressze fel a pilótát kérem˝ - meghökkentő repülős titkok

Összegyűjtöttünk olyan kulisszatitkokat, amelyek garantáltan megváltoztatják a repüléssel… Tovább olvasom