Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A Szent Grált kereste a rendőrség a kocsmában

A brit rendőrség átkutatott egy angol vidéki kocsmát egy ellopott ereklye után kutatva. A fából készült serleget többen a Szent Grálként, vagyis Jézusnak az utolsó vacsorán használt kupájaként tisztelték.
A rendőrség nyolcfős, kutyával felszerelt egysége a Nanteos-serlegnek nevezett fakupát kereste sikertelenül múlt vasárnap a herefordshire-i Crown Inn kocsmában.

A rendőrség szerint a kupát egy kék bársony dobozban őrizték, amelyet egy környékbeli házból loptak el hónapokkal ezelőtt.

"Az egész helyet felforgatták. Optikai kamerákkal vizsgálták át az összes zugot és sarkot" - mesélte a kocsma tulajdonosnője, Di Franklyn. "Általában van néhány mihaszna és zsivány a kocsmában, de egyikük sincs azon a szinten, hogy felbecsülhetetlen értékű ősi tárgyakat lopjon" - tette hozzá.

A serleg a nevét a walesi Nanteos udvarházról kapta, ahol azt 1952-ig őrizték. A serleget VIII. Henrik kolostorokat feloszlató rendelete elől menekülő szerzetesek hozták magukkal a környékre a 16. században. Az ivóedénynek a 19. századtól kezdve csodás gyógyítóképességeket tulajdonítottak, és zarándokok látogatták. Az interneten fellelhető képek alapján a serleg erősen sérült, fél oldala hiányzik.

A Nanteos-serleget már korábban vizsgálták tudósok, akik arra jutottak, hogy az biztosan nem Jézus korából származik, és nem is olajfából készítették, ami a leginkább várható alapanyag egy közel-keleti ivóedény esetében.

A legenda szerint a Szent Grált Jézus halála után az őt eltemettető Arimetai József hozta a szigetországba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egykori sztárrendőrt fogtak el a terrorelhárítók

Két volt rendőrt fogtak el a TEK kommandósai. Egyikük, L. Ferenc rendszeresen szakértőként… Tovább olvasom