Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

A szavazóhelyiségben szülte meg gyermekét egy nepáli nő

A húszéves nőnek elvileg még hat napja lett volna a szülésig, a baba azonban nem várt tovább.
A szavazóhelyiségben szülte meg gyermekét egy nepáli nő, aki 20 évesen először járulhatott az urnákhoz.

Parbati Bhandarinál egy órával a szavazóhelyiségbe érkezése után jelentkeztek erős fájások a keddi parlamenti választások alatt. A fiatal nőnek elvileg még hat napja lett volna a szülésig, amely minden bizonnyal azért is indult meg korábban, mert a kismamának fél órát kellett gyalogolnia a választásra kijelölt helyig.

A nő szerencséjére azonban az épületben volt egy orvosi rendelő, ahol végül egészséges fiúgyermeket hozott a világra. Később még a szavazatát is leadta.

Parbati Bhandari elmondta: nagyon örül, hogy azon a napon lett anya, amikor megválasztották az alkotmányozó nemzetgyűlést. Fia a Nirvácsan nevet kapta, ami nepáli nyelven választást jelent. Az újdonsült anyuka megjegyezte, csak az jelentene számára nagyobb örömet annál, hogy részese volt ennek a történelmi napnak, ha elkészülne az új alkotmány.

A kedden megválasztott hatszáz képviselő feladata lesz megírni a világ egyik legszegényebb országának új alaptörvényét, hogy ezzel véget vessen az évek óta tartó politikai instabilitásnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elaltatták Európa legöregebb elefánttehenét

A Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartomány utolsó ormányosa emberévre átszámítva 90 esztendős volt, a… Tovább olvasom