Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 4°C Még több cikk.

A svéd ősember műpéniszt faragott

A szexuális játékszerek nem jelenkori találmányok, legalábbis erről tanúskodik az a Svédországban a múlt héten előkerült kőkorszaki csontfaragvány, amely leginkább műpéniszre hasonlít.

A csontfaragvány Motalában, egy középső kőkorszakbeli lelőhelyről került elő, ahol már számos, a Kr. e. 6000 és Kr. e. 4000 közötti időszakból származó műtárgyat találtak. Sok csonttárgy is előkerült a térségben, noha a szerves anyagok az évezredek során általában megsemmisülnek - olvasható a LiveScience (http://www.livescience.com) című tudományos hírportálon.

Mint a leletet felfedező Göran Gruber régész kiemelte, a mezolitikum korai időszakához köthető régészeti helyszíneken általában nem kerülnek elő szerves anyagok.

"A helyszín a folyópart közelében található, ahol üledékes, agyagos a talaj, vagyis itt rendkívül kedvezőek a feltételek a szerves anyagok megmaradására" - magyarázta Göran Gruber.

Mint a régész kifejtette, természetesen nem gondolkodhat senki a mezolitikum emberének a fejével, de a 12 centiméter hosszú és 2 centiméter átmérőjű, agancsból készült tárgy egyértelműen műpéniszre hasonlít.

Ám egyáltalán nem biztos, hogy a tárgynak valóban szexuális rendeltetése volt, használhatták valamiféle eszközként is, ugyanis míg egyik végét legömbölyítették, a másikat kihegyezték. Ily módon alkalmazhatták például kovakődarabkák felaprítására. Az sem világos, hogyha valóban eszköz volt, férfiak vagy nők használták-e, esetleg mindkét nem képviselői.

A régészeti feltárások során nemritkán kerülnek elő ókori szexuális szimbólumok, ám ezek többnyire feminin, a Föld termékenységét megjelenítő jelképek. Kőkorszaki fallikus tárgy öt évvel ezelőtt került elő Németországban, ahol 28 ezer éves, kőből faragott "műpéniszt" tártak fel.

Olvasóink írták

 • 8. maradando 2010. augusztus 29. 15:12
  „Azért juthattak erre a végső következtetésre,mert kemény volt . És a következő volt belevésve,30-ik házassági évfordulónkra szeretettel Évának.A te Ádámód !”
 • 7. Túrabakancs 2010. július 22. 08:48
  „Ha emberi szervről mintázták a cikkben szereplő valamit akkor pénisz,
  ha Mammutról készült volna, akkor pedig kőbunkó lenne a meghatározása
  ennek a valaminek. Csupán a méret a lényeg! :)”
 • 6. miracle 2010. július 21. 22:33
  „Még jó, hogy nem találtak két őselemet :) is hozzá, mert akkor mindjárt vibrátorról szólna a cikk.”
 • 5. oPTiKa 2010. július 21. 22:31
  „Szerintem meg egy termékenységet ábrázoló szobor része volt. Azért volt kihegyezve, mert úgy könnyebb volt rögzíteni a szobor többi részéhez.
  Lehetek én is tudós?”
 • 4. tricse 2010. július 21. 22:22
  „Vagy a szex helyett az ősembernek azon járt az esze ha az eszköz végére csinál egy kis bumszli fejet akkor nem csúszik ki olyan könnyen a kezéből! Hihetetlen,hogy ebből meg lehet élni,hogy mindenféle föld alól előkerült kacatról kitalálják,hogy mi lehetett sok-sok évvel ezelőtt! Mintha nem lenne mindegy!”
 • 3. Túrabakancs 2010. július 21. 22:00
  „Csetneky! /1/
  Vagy esetleg melyik nő szerette egyszerre két helyről
  az élvezeteket... Voltak akkor is ám telhetetlen
  "jószágok" . :)”
 • 2. miracle 2010. július 21. 21:11
  „Szóval az sem világos, hogy eszköz volt-e, de azért műpénisz.”
 • 1. Csetneky 2010. július 21. 20:01
  „Ebből is látszik, kik voltak más az őskorban is impotensek. :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Juhászkutya neveli fel a pumakölyköket Oroszországban

Chelsea nevű juhászkutya lett három, néhány napos pumakölyök pótmamája az oroszországi Szamara… Tovább olvasom