Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

A Snowboard Világnapja vasárnap Eplényben

A World Snowboard Day a világ legnagyobb snowboard rendezvénye.
Két magyar síterep is bekapcsolódik a világ legnagyobb snowboard rendezvényébe idén.

Az idén hetedszerre megrendezésre kerülő hódeszkások világnapja azt mutatja meg laza programjaival, hogy miért jó, miért érdemes snowboardozni.

A Snowboard Világnapja a különböző kultúrák találkozása a sporton keresztül. Ma a World Snowboard Day már az egész Földet körbeölelő esemény, ami az összes havas dombot, hegycsúcsot, lejtőt és városi pályát is megtölti egy napra hódeszkásokkal. 2011-ben egy napon 167 rendezvény zajlott 37 országban amin közel 125.000 snowboardos vehetett részt és az idei részvétel is hasonló méretűnek igérkezik. A rendezvény kedvcsináló a sportághoz, ha valahol éppen nincs hó, vagy hegy ott koncertek, video premierek, hússütés, zene és a snowboardosok laza hangulata jellmezi az összejövetelt.

A világ ismert alpesi országai mellett olyan helyszínek is bekapcsolódtak idén, mint Brazilia, Argentína és Ausztrália a déli féltekéről. Itt várhatóan nem lesz havas esemény, de az összegyűlő fiatalok közös filmnézéssel, piknikkel és szörfözéssel, vagy gördeszkázással fejezik ki lojalitásukat a világ legnagyobb snowboardos eseménye és a sportág iránt. Idén egészen megdöbbentő helyszíneken is összegyűlnek a deszkások, ilyen lesz például a mexikói Tolucában, vagy a mongóliai Ulánbátorban zajló verseny is, de a keleti országok között Kína is tíz helyszínnel kapcsolódott a világeseményhez. Európában is majd minden országban zajlik valami snowboardos megmozdulás december 30-án, van aki Szicíliában az Etnán fog snowboardozni, de érdekesnek igérkezik a grúz hódeszkások összejövetele Tbilisziben, vagy a távoli orosz Novoszibirszk, vagy a legészakabbi helyszín Murmanszk csatlakozása is.

A december közepén lezajlott budapesti bemelegítő esemény után hazánkban a két legismertebb síterep az eplényi Nordica Síaréna és Mátraszentistvánon a Sípark ad helyet a hódeszkás ünnepnek december 30-án. A snowboard parkok délelőtt megnyitnak és ingyenes freestyle oktatás, trükk suli, snowboard teszt, DJ-k és hazánk legjobb deszkásai várják a sportág iránt érdeklődőket egészen sötétedésig. A hódeszkás szezon megnyitójára mindenkit szeretettel várnak a szervezők, a gyakorlott deszkások most hangulatos nyílt nap keretében mutatják meg a sportágukat és bárki ingyenesen próbálhatja ki a legújabb Nitro és Burton snowboardokat.A nemzetközi snowboard szövetség (WSF) életre hívott egy olyan eseményt amit nem profi marketing menedzserek és szponzorok céljai vezérelnek hanem alulról építkező és kizárólag a deszkázásról és a sportág népszerűsítéséről szól. A World Snowboard Day hetedik alkalommal kerül megrendezésre idén december 30-án, folyamatosan növekvő résztvevőszám és egyre több helyszín bekapcsolódása jellemzi az elmúlt éveket. Bárki csatlakozhat a világ közel 40 országában zajló ingyenes eseménysorozathoz. A WSD lényege, hogy csinálj valamit ezen a napon ami a snowboardozáshoz kapcsolódik. Ha nincs a közeledben sípálya, hó, vagy éppen egy WSD rendezvény, akkor szervezz sütögetést és snowboard video nézegetést a barátaiddal, vagy szerezzetek a közeli jégpályáról havat és csináljatok saját shred megmozdulást ahol éppen eszedbe jut. A főszervező kérése annyi, hogy készíts erről képeket, videót és küldjed el nekik, hogy kirakhassák az összes eseményt összefogó weboldalra.

A World Snowboard Day Budapesten 2008 óta minden évben új helyszínnel lett meghirdetve, volt a Mom Park lépcsőin a Sportmaxnál, volt az Aréna Plaza oldalában, volt az Erzsébet téren a mostani Akvárium klubnál, de volt olyan hóban gazdag december, hogy a Mátrába vitték fel a szervezők. Csúszni, snowboardozni mindenhol lehetett, mindig sikerült megoldani, hogy a legmelegebb napon is legyen hó a többnyire lépcsőkre, vagy rézsüre épült pályákon. Persze a buli, élő DJ, barbecue sütögetés, snowboard teszt és verseny midig gazdagítja a programot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kylie Fashion: 25 év fellépéseinek ruhái

Kylie Minogue könyvében megtalálható az énekesnő által elmúlt 25 év fellépésein viselt szinte összes… Tovább olvasom