Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

A nők félelemre születtek?

Egy brit tanulmány szerint a nők egy horrorfilmtől jobban félnek, mint a férfiak.
Ha figyelmeztetést kapnak, hogy valami ijesztő vagy erőszakos esemény várható, a nők agya azonnal erre készül rá, míg a férfiak nyugodtabban maradnak és az agyuk a megvárja a féléssel, amíg kibontakozik a cselekmény.

A London Collage kutatói 30 nő és férfi agyi tevékenységét vizsgálta, miközben pozitív és negatív tartalmú jeleneteket, békés tájképeket és extrém erőszakot mutattak nekik. A békés, nyugodt képek előtt egy mosolygós arc, az erőszakosak előtt egy szomorú arc figyelmeztette a tesztalanyokat. Az eredmények azt mutattk, hogy a puszta várakozás valami rossz dolog előtt a nők agyában elindít egyfajta aktivitást, míg a férfiakéban nem. Ez azt jelenti, hogy a Psycho csikorgó vonószenéje egy nőben a kezdettől félelmet vált ki, de a férfi csak akkor reagál, amikor már látható az erőszakos cselekmény.

Janet Leigh Hitchcock Psychojában.
Janet Leigh Hitchcock Psychojában.

Dr. Giulia Galli, a kutatás vezetője a Daily Mailnek elmondta, hogy a a nőkben nagyobb eséllyel maradnak meg a negatív élmények, mint a férfiakban.

Egy neourológiai szakfolyóiratban megjelent írás szerint a félelem evolúciós szempontból fontos előkészülete agyunknak egy elkövetkező rossz esemény megéléséhez. A mindennapi életben azonban a túlzott félelem szorongáshoz, depresszióhoz vezethet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jóban Rosszban: itt az új Bea

Miután kiderült, hogy Szorcsik H. Viktória veszélyeztetett terhes, a Jóban Rosszban alkotói az… Tovább olvasom