Kisalföld logö

2017. 06. 27. kedd - László 19°C | 30°C Még több cikk.

A női test csodái

˝A tükör előtt állva nem a valóságot látjuk, hanem azt, amit belül érzünk, az vetődik ki a fényes felületre.˝


A női szépségről alkotott elképzeléseinket a média nagyban befolyásolja. A címlapokon pózoló lányok olyanok, mintha egy tökéletes fantomvilágból jöttek volna. A tükör előtt állva- ha tudattalanul is- hasonlítgatjuk magunkat ezekhez a szépségideákhoz. Ettől pedig a legtöbb nő rosszul érzi magát- kezdte előadását Hoppál Bori testtudat oktató az Gyógyító gondolatok című előadássorozat szerda esti rendezvényén a győri Zichy-palotában.

-A bulvár újságok lesifotói bizonyítják, hogy az általában tökéletes megjelenésű sztárok is nézki ki rosszul olykor. Van, hogy karikás a szeműk, pattanás nő arcukra, vagy zsíros a hajuk. Gondoljunk csak a tehetségkutató műsorokra! Az első adáson farmerben és pólóban megjelenő szoomszéd lányból a fináléra díva válik. A legtöbben mégsem tudjuk helyén kezelni azt, amit a média belénk súlykol. A fogyasztói világ gátlastalanul használja ki a szép női testekhez való ösztönös vonzalmat, ezért használják azt előszeretettel reklámcélra. Ennek következtében a tizen-huszonéves generáció a makulátlan külső, a soványság megszálottja lett.

A magazinokban szereplő hölgyek nyolcvan százalékának szilikon mellei vannak. A fiatalok lépten nyomon ilyen modellek képeibe botlanak, s elhiszik, hogy ilyen kell legyen a női test. Ennek hatására a lányok azt hiszik, baj van velük, a fiúk pedig csalódnak egy egészséges női test láttán. A nők egész életükre elbizonytalanodhatnak, a férfiak hamis ideált kergetnek. Valós,  átlagos mellek képet pedig aligha látjuk valahol. Fontos lenne, hogy az ifjak valóságos női testekkel szembesüljenek, s tudatosuljon bennük, hogy az nem egy mérnöki pontosságú, hibátlanul arányos teremtés.

A tükör előtt állva nem a valóságot látjuk, hanem azt, amit belül érzünk, az vetődik ki a fényes felületre. Ha például meggyőződésünk, hogy a fenekünk nagy, akkor azt fogjuk látni. Pedig ez működhetne fordítva, így akár láthatnánk egy egészsében vonzó nőt is. Ha a tükörbe tekintünk, ne hagyjuk elhatalmasodi az ostromló negatív gondolatokat, melyek elhitetik velünk, hogy valami nincs rendben! A hasonlítgatásnak nincs értelme. A pipacs szép virág, értelmetlen összehasonlítani egy rózsával, hiszen az valami teljesen más. Ha jön a kritikai gondolat, vessük el, s szemléljük azt, akit anélkül látunk!

Bizonyos, hogy mi nők roppant kritikusak vagyunk magunkkal, s sajnálatos, hogy egymással is. Valójában bíztatni kéne nőtársainkat, a kritizálás és rivalizálás csak energiát emészt fel.

Negatív szemléletünknek köszönhetően nemcsak a reklámiparnak jelent óriási bevételt a tökéletes női test, hanem a szépségípanak is. A mai generáció tagjai természetes dologként gondolnak a plasztikai sebészetre, ha nem elégedettek magukkal. Az óriási egészségügyi kockázatokról azonban keveset tudunk, hiszen nem áll az orvosok érdekében megosztani azokat velünk.

A testünkről pedig mindent elhiszünk az orvostudománynak, anélkül, hogy kételkednénk. Az anatómiai könyvekben a belső női nemiszerveket gyakran úgy ábrázolják, hogy a petesejt kapcsolódik a petevezetékhez. Ez pedig nem így van. Amikor a petesejt kiszakad, időzik egy kicsit a hasüregben. A petevezeték végén található kis rojtok cirógatják be a vezetékbe. Az itt történő vándorlás alatt következhet be megtermékenyülés. Ha ez nem történik meg, a petesejt felszívódik a méhben, így annak nincs közvetlen köze a menstruációhoz. A ciklus alatt a méhnyálkahártya felépül, felkészülve a megtermékenyített petesejt befogadására. Ha az nem tapad meg, a nyálkahártya leválik, ez okozza a vérzést- magyarázta a szakember.

A menstruációra napjainkban szükséges rosszként tekintünk. A vérző nő az ősi kultúrában imádat tárgyát képezte. A menstruációs ciklus lejegyzése vezett a huszonnyolc napos holdciklus megfigyeléséhez. Ennek köszönhetően alakult ki például az asztrológia. Egyes vallási irányzatok vallják, hogy a női vérzés volt az eredeti megváltó vér, Jézus csak koppintott. A vallásokban gyakori a véráldozat, a nők vérüket adták vissza a földanyának. Manapság rossz időszaknak éljük meg, nyűgként kezeljük. A rossz közérzet, levertség, stressz, fokozott érzékenység miatt már rányomták a betegség bélyegét is, úgy hívják, premenstruációs szindróma. Meg kell értenünk, hogy ez természetes folyamat. Legyen számunkra ez a feltöltődés, pihenés, önmagunk kényeztetésének időszaka!

Nemiszervünkre sem tekintünk olyan büszkeséggel, mint a férfiak sajátjukra. Egyre népszerűbbek a szeméremajak plasztikák. A csikló makkja 8-9 ezer idegvégződésével pedig az emberi test legérzékenyebb része, apró csodája, egy külön gyönyörszerv.

A női test legbecsesebb kiváltsága kétségtelenül a szülés. Szeressük tehát a testünk, mely a legszebb csodára képes!

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Olvasóink írták

 • 11. Mankapunka 2010. október 25. 13:47
  „Néha én veszem észre,hogy menstruál valaki,mert egyszerűen semmi sem jó neki abban a pár napban.”
 • 10. macskaszem 2010. október 24. 15:10
  „Nem olyan vészes , olyan napok mint a többi, engem sosem zavart. Most meg már a modern kor eszközei igazán kényelmessé tehetik a menstruációs napokat.
  Én meg nem is akarok ilyenkor sem pihenni , sőt még a szív gyógyeremből is kevesebbet kell szednem.”
 • 9. quaestor 2010. október 24. 14:05
  „8. hozzászólás Cloeon_dipterum 2010.10.24. 13:00
  Honnan tudod? Honnan tudod, hogy nálam mi a helyzet e téren?
  Egyébként én csak pusztán a menstruációt és annak szükségszerűen vele járó kellemetlenségeit véleményeztem, ez miért böki a csőrötöket?
  Tíz menstruáló nőből nyolc valami miatt ezeken a napokon nem bír feltöltődni, pihenni, szerintetek vajon miért? (költői kérdés...)
  A klímaxot most ne keverjük ide, összefügg, de más tészta.”
 • 8. Cloeon_dipterum 2010. október 24. 13:00
  „quaestor, ha elérkezel oda, hogy végetér, nem fogsz neki örülni, inkább visszasírod majd azt a kort.”
 • 7. kicsilány11 2010. október 23. 21:50
  „van egy optimista cikk ti meg még ezt is leszóljátok
  ennyit a hozzáállásról! nem csoda ha itt tartunk :D”
 • 6. Truder 2010. október 23. 20:56
  „5. hozzászólás quaestor 2010.10.23. 19:52
  Így is fel lehet fogni, de ettől nem hiszem, hogy jobban érzi magát az ember.”
 • 5. quaestor 2010. október 23. 19:52
  „Ezt a hülyeséget! Feltöltődés, pihenés, bla-bla, amikor a nő menstruál...Inkább 1 szükséges rossz, amit évtizedeken keresztül el kell viselni.”
 • 4. Mankapunka 2010. október 23. 13:40
  „Ez a sok smink,meg retusálás,ami megy,már nagyon gagyi szerintem,lassan visszatéhetnének a természetes szépségekhez.

  Meg ezek az étkező székkel együtt 40 kilós lányok nagyon ratyik.

  arrabonem Te is többmindent elbírnl,szerintem,nem csak ez a cikk.”
 • 3. Truder 2010. október 22. 11:56
  „Nőnek lenni valóban nagyszerű dolog, ha az ember élni tud ezzel az adománnyal!”
 • 2. arrabonem 2010. október 22. 10:12
  „Ez a cikk több illusztrációt is elbírt volna...”
 • 1. nagyfulesbagoly 2010. október 21. 19:59
  „hoppál bori
  ez ám a név öcsém
  echte magyar

  ja, és testtudat oktató !!!!!
  ez ám a szakma!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt Helmut Schmidt felesége

Gyászol Hamburg és Németország: 91 éves korában csütörtökön meghalt Hannelore Schmidt, a volt… Tovább olvasom