Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 23°C Még több cikk.

A nő legfőbb ékessége

Horváth Éva sok energiát fektet abba, hogy szép legyen a haja, legszebb ékességének tartja. Szekeres Nóra kislánykorában, egy barátnője kedvéért, együttérzésből szabadult meg hosszúra nőtt hajkoronájától.

Mindkettőjüket jelölték az idei Glamour Women of the Year gálán a legszebb hajú sztár kategóriában, és Horváth Éva meg is nyerte a díjat.

– Egy odaadóbb csóknál beletúr a hajadba a férfi, a szexualitást jelképezi – találgatott Horváth Éva modell, műsorvezető, miért szeretik az erősebbik nem képviselői, ha hosszú haja van egy nőnek. – Persze legalább olyan fontos az is, hogy ápolt és egészséges legyen. Amikor megnyertem a Glamour Women of the Year legszebb hajú sztárjának járó elismerést, nagyon boldog voltam, mert ez valahol visszajelzés, hogy megtérült a hajkoronám szépítésébe fektetett sok energia. Örülök, hogy mások is látják, van eredménye a törődésnek. Hiszen úgy gondolom, a hajam a legszebb dolog rajtam – érvelt a műsorvezető.

Horváth Éva
Horváth Éva

Mindig is hosszú volt a hajkoronája, és kizárólag szakavatott kezekre bízza a gondozását. Évente mindössze néhány millimétert enged vágni, és próbálja minél kevesebbet mosni – ne gyötörje túlságosan. Száraz, vízhiányos haját így is elég sokat vasalgatják, pödörgetik és sütik hajnalonként az RTL Klub Reggeli című műsorának megkezdése előtt. – Az az egy nagy bajom, hogy mostanában nem nagyon akar nőni, pedig már mindenféle vitamint és ápolószert kipróbáltam – vallotta be Éva.

Egyébként egy hajmosás alkalmával kétféle hajbalzsammal és halolajjal is kényezteti a haját.

Szekeres Nórát, a TV 2 műsorvezetőjét is jelölték a legszebb hajú sztár kategóriában, de Horváth Évával ellentétben ő nem fektet nagy energiákat a hajkoronájába.

– Egyenes, hosszú és barna. Azt szereti, ha így lehet. Mindössze egészségügyi vágásra járok időnként, mivel szögegyenes, nincs túl sok variációs lehetőségem. Bár nem tagadom, vannak próbálkozásaim a hullámokat illetően – viccelődött Nóra. Elmesélte: 12 évesen a barátnője miatt vágatta le a haját. A pajtásának vashiány miatt hullott a haja, ezért az orvosa azt tanácsolta neki: vágassa rövidre, hogy újra megerősödhessen. Ekkor Nóra kézen fogta a barátnőjét, és együtt elmentek a fodrászhoz. – Szerettem a rövid frizurát, majd lehet, hogy még megpróbálkozom vele, de egy idősebb hölgy egyszer azt mondta nekem: addig élvezzem ki, amíg hosszú lehet, mert egy bizonyos kor után már nem illik viselni – emlékezett.

Szekeres Nóra
Szekeres NóraRégi hajviseleti szokások

A hajat már a legrégibb népek is természetes dísznek tekintették, gyakran segítségével lehetett őket egymástól megkülönböztetni. A régi egyiptomiak teljesen lenyírták hajukat; az előkelők parókát viseltek; az asszír és babilóniai királyok és előkelők varkocsba fonták azt.

A régi zsidóknál is dísznek számított a haj. Egy zsidó nő számára nem volt például nagyobb meggyalázás, mint az, ha levágták, és a haj lenyírása volt a rabszolgaság jele is. A görögök a hőskorban hosszú hajat viseltek, csak a gyász alkalmával nyírták le, és tiszteletük jeléül halott barátjuk kezébe tették. Az athéniak nem nyírták a hajat – a tarkón egy szalaggal összekötve és egy tűvel átszúrva viselték. Ez a viselet volt divatos a peloponnészoszi háború koráig. A spártaiak gyermekkorukban rövid, de férfikorukban hosszú hajat hordtak. A leányoknak menyasszonykorukban rövidre kellett vágni. (Forrás: Pallas Nagylexikon)

Olvasóink írták

 • 8. maradando 2010. április 03. 17:28
  „7.Szerettnél te még ebbe a deszkába "szeget" verni ,ha a sors úgy hozná !”
 • 7. Mankapunka 2010. március 30. 00:42
  „Tudjátok van az a mondóka: Elöl deszka hátul léc,hátul léc ,hátul léc................”
 • 6. Jandex 2010. március 29. 20:13
  „Jéééé,van haja!? Eddig észre sem vettem!:)))”
 • 5. Spitfire 2010. március 29. 19:37
  „#1: nem fogtál még szilikonos cickót? pedig de jó tud az lenni! :) ....”
 • 4. bojtár 2010. március 29. 19:10
  „hátha én se értenék semmihez én is sok energiát áldotnák ,hogy szép legyek mert más kiút nincs hacsak nem fog meg egy jó pénzes partit.”
 • 3. Mankapunka 2010. március 29. 18:41
  „ÉVa egy patront meg,de többet nem,max. mosni meg főzni jöhetne.”
 • 2. dr73 2010. március 29. 13:50
  „Akkor ezen hölgyek közül egyik sem rúghat nálad labdába....:D”
 • 1. Mankapunka 2010. március 29. 11:51
  „Egy nőnek az ékessége a szép természetes melle.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Izzadságszaga miatt rúgták ki

Magasra csaptak az indulatok a németországi Kölnben, mert egy jó nevű cég elbocsátotta egyik… Tovább olvasom